東張呀伯:「本身聯名戶口俾個細女繼承」 ,中國大山婆:「你小心d講野!!!!!」

1001 回覆
1444 Like 18 Dislike
姐係阿伯死左 個女人就準備分身家啦
你是但一邊瞓低咗入咗醫院/失蹤咗都攞唔到錢
條大陸婆真係搶住答
真係受騙的那個比騙徒更混帳
雖然目測而家係冇犯法成份 但如果啊伯證明到份錢係出佢 而且從來冇意圖去同細妹對分 銀行戶口只係為左方便管理用途 例如每個月由啊妹去銀行幫啊伯提現 有機會贏唔出奇 可以民事告啊妹違反對二人之間錢銀管理用途既承諾

相反啊妹可能要證明份錢係啊伯當初自願比 開戶口既用途係直接送錢比佢等等 呢個唔係咁易 因為大拿拿450萬 點解淨係比細妹?始終有d野唔係話自願過錢就冇得追 例如你fps錯人都可以向法庭追錢 只要你證明到筆錢唔應該係由對方擁有 只係因為行政失誤或者疏忽造成 至於點解疏忽要對家去承擔 咁呢個某程度上係法庭保護弱者 同埋財產權既原意

始終銀行簽字不代表財產既擁有權 只不過正規情況下係會指定管理者為poa 而一般市民未必識呢d做法 咁就可以用「低教育 缺乏知識 當初諗住用簡單方式去達到如同poa 相同既目的」之類作為理據去拎番筆錢
廢咩老 條老不知幾醒.識止蝕
其實東張會

之前有個立案法團主席以為搵東張就大曬
以為東張係佢搵=東張係佢個邊

最後東張查返件事 係個主席自己柒
最後用個旁白講 叫個主席下次咪亂來
啲仔女最高章係唔回應,
而家全港都笑個廢老,
仔女出黎講可能有位俾人抽稱。
咪由得佢打官司,戶口得返幾千蚊
最好遲啲等件事淡左簽埋衰仔紙,
由得真愛照顧佢一世囉
言詞間霸氣已出來
好似係笑撚死
阿姐諗住養阿伯一世
唔好倒轉黎講 好唔好?
其實阿伯有無意單獨接受東張訪問
飲咗迷湯
佢講完仲要自己笑左一下 唔通呃人果位會話自己呃人咩
男主持:
正路,所有大陸婆先咬硬個女只係管理人,無擁有權
所以大山婆識d野 背後可能有人教路 先仲日日煲湯
有權,但又會遺法?
to 細女

仲要下下搶住黎講
係咁講啲仔女幾衰幾無孝道
我老婆好老實,唔呃人
上集個老嘢未講完,個女人就搶住答雙簽係為左防佢個囡。個老嘢就跟住佢講
一定可以 搵律師走民事450萬俾晒律師賺
有愛唔洗拎返錢啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞