東張呀伯:「本身聯名戶口俾個細女繼承」 ,中國大山婆:「你小心d講野!!!!!」

1001 回覆
1444 Like 18 Dislike
呢單case,我覺得係個呀伯年紀大+無腦
7x歲,都無幾多年淨,最鍾意搞咁多嘢
d 老人家係咁,一到晚年,成個人變曬
最鍾意唔聽屋企人講,聽出面人話
yes 夫婦先過仔女 出世紙都要企開一邊先 細女加油
屯門菁田邨
冇伴侶嘅人就係容易寂寞 就算係阿伯

阿伯其實都明個女人係想要佢啲錢
可能佢心諗佢自己嘅錢 用嚟換下有人喺自己身邊都冇乜所謂 反正死咗帶唔走 但佢啲子女就心諗死咗係畀我哋分
450萬玩到賓周爛都得啦
整個雙簽聯名點樣俾大陸婆呃呢,宜家你攞左筆錢,阿伯睇又睇唔到,你覺得佢可以點諗
過左身嘅老母生左5個跟左成世人可能份似樣啲嘅禮物都未收過
阿伯迷哂一定係阿姐交足功課啦
佢D子女唔整雙簽要咁攞曬D錢就係即使大陸婆陪老人終老都一豪子都唔好俾佢
支那女人冇一個係好人
但已經俾細女拎哂
法律上根本無得追
個大陸婆仲以為有得拎返?
錢都無哂應該可以扔棄個廢老?
有時情理法之間真係有所衝突 如果證明到筆錢唔係比細妹既 官只能判番比何伯 最多加句叫佢小心處理

係冇刑事成份底下 就算知有8成機率啊伯會比人呃 但個官好難去評論感情事 更何況要去判斷法律上一對夫妻之間既誠信 佢係冇ground亦都唔應該輕易去judge

加上東張呢d經剪輯既片段最後能唔能夠呈堂都係未知之數
打官司唔使錢?唔使時間?廢老得返4千幾蚊,條大陸婆會出錢請律司?佢自已都講唔想破壞佢同仔女感情叫佢返番佢哋身邊,係條廢老依家唔肯走賴死呀
笑撚咗,婚姻登記署,新郎新娘誓言應該要加句
結左婚就唔會呃 你個腦坐住左?

我又唔係撐啊伯討論下講下事實又唔得 淨係一面倒屌邊個唔識啊
民事追囉,不過過三球要直上高等法院
同埋民事贏左又點,都預收唔返架啦
啱啦賣左個戒指同隻錶應該都夠錢打
好想聽李隆基出黎回應兩句
得4200$ 賣埋2隻撈 鑽戒
夠唔夠打?
房,係指ward 咋化
民事邊有陪審團
你未撚飲咳水?
賣左隻戒指同隻錶夠唔夠俾訟費律師費都成問題
公道一句啦
我係細女既話,每個月出最低工資比阿伯
呀支婆真係咁不離不棄既
放長雙眼睇

日久見人心
好呀
幾個月已經俾咗百幾萬個大陸婆洗
應該一年鬆啲就謀晒果450萬
隨時食埋間公屋等你屋都無得住

退一萬步仔女就算反骨
都最少喺阿媽死之後照顧過阿爸9年幾
筆錢入面仲有唔知幾多係仔女家用嚟
你個大陸婆「照顧」咗幾個月咁大把
就想謀人副身家
學佢哋用語講 - 凭什么
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞