東張呀伯:「本身聯名戶口俾個細女繼承」 ,中國大山婆:「你小心d講野!!!!!」

1001 回覆
1444 Like 18 Dislike
住緊間屋係大山婆自已,佢想推阿伯返去啲仔女喥但係啲仔女唔收
偷雞唔着蝕渣米先揾東張
下一集: 何伯尋妻記
一定爆喊啦
相處左幾十年
因為一個陌生女人話變就變
變左另一個人
如果何伯喺份遺囑寫明傳俾大山婆,咁啲仔女仲有冇得爭?
pin this
依一句大陸西啲一哭二鬧三上吊再扮慘慘豬好可憐扮受害者搏同情combo效果減9成
所以早兩年台灣萬華爆疫情都係因為有條廢老日日由基隆走去萬華搵老雞開始搞到成個台灣癱咗
有無人知個大陸婆間屋係咪公屋

如果係既 何伯唔可係住wo, 就算係結左緍都可以同住 要加左名先

報房署查下
佢㩒啲錢出嚟唔等於佢要佔有老豆嘅財產
要打你都要證明到佢係想私吞老豆啲錢自己洗曬佢
30萬買大陸婆十幾年送終

咁我會讚個老嘢有啲料到
講到尾咪又係自卑
要有個人喺身邊持續地服侍佢/噓寒問暖
先顯得佢嘅重要/受重視/家庭(族)地位
玩大啲咪個囡直接離開香港告嘅機會都冇
睇下隻支那婆會唔會等佢飛返嚟囉
唔好話呢啲家庭case,就算真係老千呃左你幾百萬,都大把方法唔還錢啦,係告下就告得返啲錢,kk園執笠好耐
上咗東張到仲有計傾咩,而家個老竇上晒電視講到啲仔女呃鳩佢錢咁,咁嘅情況仲有彎轉咩好撚馨香咩,仲衰撚過出律師信啦低能仔

又係你自己講「或者都計過數律師費搞唔掂 走投無路唯有玩感情牌」我話告都就唔會上張東,告唔到原因可以有好多,呢個都係其中一個原因嚟,但呢句係你條低能仔自己講嘅,你話成本效益所以唔打,呢樣我都講咗,佢冇錢去打,所以你講嘅嘢係我一早講過,但你條傻鳩仲駁鳩我

同埋你講嘅例子唔同呢啲錢銀糾紛case囉

你講嘅權益係想多啲人關注,但呢個情況上東張根本情況唔同,呢家庭糾紛關社會咩事,而且上東張嘅係大山婆嗰邊,呢啲情況下點會一面到撐大山婆嗰邊

仲社會壓力,講出嚟個老嘢為咗一個識咗幾個月嘅女人就拎過百萬出嚟畀佢,仲因為咁搞到同仔女反面,社會真係會幫個老嘢同大陸婆咩

呢啲case同虐待貓狗有得比?
唔洗證明嫁,佢話係就係
搵個又老又殘但溫柔體貼佢又濟唔濟
咸濕果部分你唔可以完全ignore喎
父子父女關係有四十年以上仲要一直關係好好
突然就畀個識咗只有半年都唔夠嘅女人搶走咗個老豆
仲要擺到明係呃老豆錢老豆又唔聽唔信自己
諗起都傷心
臨老入花叢呢D真係冇人會可憐佢
N年前有個所謂親戚都係咁,條友好似七十幾歲
唔知做咩有年去探佢同拜年突然間會多左件大陸女人,話個女人係黎照顧佢咁話,我當時就已經即刻講話呢個女人一定唔係好人當然冇人會信啦,仲叫我小心D講野呀要打鳩我又乜又盛咁
然後就唔知過左一兩年,個所謂親戚就俾人送左入老人院,間公屋同D錢當然係冇晒啦
佢D仔女都冇黎睇佢,佢就打俾我老豆叫我老豆去睇佢,當時其實已經唔係好講到野
跟住轉個頭我老豆話聽日去睇佢睇下咩料,今日就死埋
之後佢D仔女打俾我老豆話咪撚理佢由撚得佢死,叫個大陸女人幫佢搞身後事,有時真係唔知講咩好
Exact7ly
之前都有人講過
如果個女人就算冇乜錢都肯照顧個阿爸三五七年,畀番啲佢又點話
而家識咗一個半月就結婚拎咗三十萬禮物,識咗三個月就拎一百萬

唔好話係老嘢啦,你廿幾三十歲人有條女識你個半月就叫你送三十萬嘅禮物畀佢,就算條女姿國色都好,就算你係大劉都好,你都有介心啦吓嘛?

而家仲要係一個住公屋76歲嘅阿伯
真係蠢撚過閪
呢啲廢老抵啦
我自己係咪睇緊警訊呀
個大陸婆啲戲好假喎

呀伯睇多啲警訊啦
個阿伯有四百幾萬仲住到公屋?
人與人之間的連結
告乜鳩笑到仆街呀真係
冇用架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞