東張呀伯:「本身聯名戶口俾個細女繼承」 ,中國大山婆:「你小心d講野!!!!!」

1001 回覆
1444 Like 18 Dislike
9up 阿妹可唔可以argue 係presumption of advancement / gift. 始終果個係佢阿爸。 如果成功,反而係阿爸去rebut 依個presumption 🤔
開口埋口自由嗰班人真心好笑
如果呢單嘢係自己屋企人發生
唔知班人會唔會咁忍得 由得屋企人俾人呃晒d錢
出黎回應仲洗出黎撈?
俾全公司笑到面黃啦
仲俾全公司知原來佢地屋企收埋咁多
呀會76歲仲衰咸濕 唉
睇個阿伯都知佢淨係識俾錢
唔會睇盤數
隨時錢拎出黎
無開餐廳佢都唔知
一拳可以打撚死佢

不過抖雀隻手會好穩
係10個有10個都係咁
真愛典會唔養

人型豬
講到口疾疾咩定期就雙簽利息就單簽
普通人既Account又唔係公司戶口 開戶口條友邊會幫你搞咁多Signing Arrangement呀

見呀叔都有個RM電話,即係本身都識既
人地見到呀叔帶個支那婆黎郁個戶口,轉手就call細女啦
銀行對d呃人既case就最敏感,次次d老野+個後生過黎(唔係仔女)
連d teller都會好alert,問長問短,怕d老野比人呃
咁依樣就梗架喇

叫得人服侍條死老坑識撚得咁多咩
on99廢老當銀行弱智
拎咁大筆錢要好多手續
以為自己櫃檯拎1百幾十咩
有時係個男嘅份人根本唔精明

但後生搵到份穩定工作,
有太太傍住照顧,有仔女俾意見,
咪睇唔出個人蠢

到老咗太太過身,
要自己做決定,就會被人呃

所有騙案要成立一定有兩樣野
要有騙子,同埋要有一個會被人呃到嘅人
Pin咗link
不過條女好精
話自己係唔想影響阿伯同仔女感情
先叫阿伯搵返仔女
同啲𡃁妹同啲MK仔愛到要生要死咪一撚樣 當局者迷
你唔好講出黎啦
佢哋老母分分鐘就係嗰啲湖南婆、四川婆
生到個醒目女幾生修到
為反而反,或者電視台pr推po咪撩交嗌
早排仲有反駁隊用道德批判人身攻擊阿女不孝貪錢
支那老閪用左幾多錢幫自己洗白
我覺得啲仔女係想保護自己利益
當然冇話個女人係好人
其實如果呢一刻離婚,呀伯係咪反而有錢賺

反正佢都得4000蚊,老婆個面有得分翻一半

香港社死左咪返鄉下
支那人根本無撚得輸
完全理解到大女問佢幾時死佢地應該堅係好能嬲
我老母有日去銀行拎幾皮嘢,佢職員都問啦,話佢平時都係一千幾百咁拎,做乜咁次拎幾萬蚊,係咪有啲陌生人叫你拎

何況個阿伯仲要拎成球嘢,而且又係聯名戶口,銀行一定call細女啦,好正常
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞