東張呀伯:「本身聯名戶口俾個細女繼承」 ,中國大山婆:「你小心d講野!!!!!」

1001 回覆
1444 Like 18 Dislike
阿伯依家無錢,係考慮真愛嘅時候

錢無咗可以賺返,但真愛一生難求

阿伯我睇好你哋嘅感情,新何太一定唔會因為你無錢離你而去,支持你
講真
阿伯本身都同二仔住
成家人又會聚餐同去家族旅行,啲仔女已經算做得好好
喺二仔度住都唔慌會點佢去做家頭細務,咪一樣有仔有新抱照顧佢,除非佢要嘅服侍係第二樣嘢啦

啲仔女照顧佢至少都十零廿年,真係養到百年歸老先分佢身家都好合情合理,無功都有苦勞

呢條肥西識果幾個月又結婚又禮物又一球嘢做生意
阿伯對啲仔女有無咁疏爽過呀?
就算你話情投意合又好,發生關係又好,駛唔駛喺仔女都未接受到嘅情況下閃婚?
簽咗字到時分身家配偶就分一半 (其實係多過一半,頭一百萬資產,住緊嘅私人物業,之後先分一半)
啲仔女服侍你十幾廿年你就當人臭四?
大山婆喊都喊好啲啦
眼淚都冇一滴同基伯一撚樣
聽到佢哋咁鳩噏我哋個拳頭真係硬埋
50幾年感情俾個識咗個半月既女人搶走
仲要個老豆掉返轉頭屌5兄弟姊妹
咁真愛洗咩拎返450萬,4500都夠洗
我好想睇呢班老嘢俾人呃到斷六親訓街病死
最憎呢啲個腦生咗係條jer到嘅男人
可能就係feel到最後日子
所以想搵人帶佢出去

唔抵可憐啦
咁嘅案情邊過到merit test
呢d阿伯都係一心為自己一時既快樂者
好過果d 成7, 80歲.....自己都就死, 臨死前仲要同個大陸西結婚+加返件出黎要有仔送終既仆街...
大陸妹好溫柔
過三百萬要上High Court
入返百零萬deposit落律師樓先咪有得打
支那婆出現前 班仔女都一定對佢幾好
如果唔好既話 廢老對住鏡頭一定狂數落仔女
但宜家完全講唔出例子證明仔女對佢差

呢啲廢老同支那婆 對住鏡頭把口收唔住㗎
佢地講唔出仔女既差
就即係現實中冇發生過呢啲事
廢老又唔夠薑作料屈班仔女
大山婆:呢個社會好多人俾人呃好慘,但我唔會呃人

定係

大山婆:呢個社會好多人俾人呃好慘,但我唔會俾人呃
仔女勸都唔聽啦
大山婆而家扮到幾溫柔對呀伯既憎恨就有幾大
而家阿伯要佢劣j, 要佢服待, 大山婆個心一定好厭惡
反面既時侯一定無情惡毒到仆街
大陸婆翟欣欣有晒版睇
仲要人地冇呢件大山婆咁肥屍大隻
阿伯咁瘦弱真係比佢打死
4千幾蚊可能夠出封律師信既
反正都比人呃
係都搵個後生靚啲架啦
似阮兆祥扮女人
識幾多人都無用
俾人洗哂腦
呢d人會自己搞到自己眾叛親離
點講都唔會聽

最後親人同朋友個諗法都會變成
由得佢想點就點,
唔理佢,廢事煩
香港仲有好多呢啲死廢老咸濕到無咗成副身家既case,東張呢單只係冰山一角
人地家事邊理得咁多 大家食下花生咪算
個大陸婆本身就嫁嚟香港再離婚 一早有身份證排公屋啦
話明聯名,
一開始啲錢係屬於邊個,
法庭同銀行點界定?

兩個人共用一個水樽,
寫到明啲水可以兩個人自己隨時飲,
邊個知入面啲水本身各人倒左幾多落去?
你唔俾呀伯落左一滴,呀女落左1L?
再者,
倒左落去,
點分邊滴水係自己,邊滴水係對家?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞