東張呀伯:「本身聯名戶口俾個細女繼承」 ,中國大山婆:「你小心d講野!!!!!」

1001 回覆
1444 Like 18 Dislike
段片一開頭好似聽到仲有把男人聲?
因為呢個社會就成真係好多騙人嘅,係咪?真係嗰啲人畀人呃走啲錢,真係好橙,但我,我,我唔會囉,嘿!
前題係拎咗一百萬出嚟比佢做生意先
食你夾棍求其搵個藉口輸晒賺到笑
5個仔女,得細女同個阿伯開聯名戶口,即係成家都有共識啲錢由細女負責管啦,過去咁多年都無問題,個阿伯而家一識咗呢個老婆之後就話個細女攞曬佢啲錢,問題喺邊個度?

呢5兄弟姊妹而家一致槍口對外,真係做到兄弟同心,其利斷金
傻閪廢老, 如果件大陸婆拎晒D錢你估下會唔會反轉豬肚?
咁如果佢老豆咁做
佢咪可以光明正大唔比錢佢老豆囉
唔使好似而家咁比人話不孝
你點證明到係呃錢先
送野係個阿伯自願既
正如D騙案咁,D人係自願過錢比D所謂關心佢既人 過後先話受騙
咁你追乜撚姐
個情況好似唔同
唔係用信託人身份
係普通聯名戶口
邊個都可以入錢
邊個都可以拎錢
責任係對等
由佢地開聯名戶口個刻開始
已經默許左雙方想點用d錢就點用

所以我真係想知條廢老可以點追
依段已經足以證明條大陸婆想要筆錢啦
真係好垃圾 啊伯仲迷糊糊咁
生意失敗?
咁不如你依家自己打份工搵錢黎做生意 再養人先啦
香港人最鍾意食花生,唔一定要睇先有得討論,大把人forward啲內容。
仔女本身就有權繼承,唔覺呢d叫貪喎
條片咪講左原本係俾個細女繼承囉 仲拗乜春?
發覺啲廢老嗰代人大多數都係冇乜獨處嘅能力
幾十歲人都仲成個細路仔咁要有個人全天候傍住
曼聯冇中堅
點解咁似Netflix惡女一開始個劇情
大陸婆咁好戲, 真係枝到眼淚出黎
應該諗住東張幫佢搵律師
最後東張連諮詢陸大狀都冇做
筆錢仲係佢,佢有權唔俾你繼承,捐曬佢都仲得
吹者
到時拎唔返d錢佢就會人間蒸發
係幫佢搵,但搵完中間都要比錢架
唔通真係免費幫你做咩
唔通幫你搵完,要人地免費幫你打贏拎錢咩
佢想點服侍先?
搞掂家頭細務煮飯帶下佢出街呢啲請工人都得,解決性需要咪叫雞囉,娶個支那婆買大送細第日份身家俾晒人地個仔
老虎咁大隻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞