東張呀伯:「本身聯名戶口俾個細女繼承」 ,中國大山婆:「你小心d講野!!!!!」

1001 回覆
1444 Like 18 Dislike
廢老壇又係
勁多唔知係大陸婆定咸濕伯父屌d仔女
琴日重有張 有齊班孫呀 新婦女婿

另外佢細女公院護士 差極自己都琴搵到450萬

d錢都唔知會唔會係5兄弟姊妹d家用來
default係聯權擁有,聯名戶口筆錢係自動俾仲在生嘅戶口持有人
你係咪大山婆個野仔
仲會成日同埋個老人家去旅行
個阿伯咁都唔心足
有啖老火湯飲吓,阿伯冧曬
有班傻閪仲話仔女貪老野錢
有無手足身邊都識呢種阿伯?

舊同事,60娶個40,都係自己個老婆走咗,再係大陸相睇識返嚟,平時死慳死抵,呢間茶餐廳貴啲好食啲,寧願去格嚟果間食難食平10蚊既,一日打兩份工,一年俾十幾廿萬個女人放係大陸銀行儲自己個仔搵到錢買層過千萬樓,留住900蚊五金鋪既單想同個仔claim,個女人帶同前夫生既兩個女嚟香港,帶佢哋去豐澤買兩皮嘢電器,仲同我地講買咗兩皮嘢俾佢個女(佢指佢自己個女),聽講佢仲加咗個女人名入公屋,話第時驚自己行咗街佢無地方住。
唔怪得知咁急拎一百萬出黎做生意
十成拎完出黎又話唔夠
又要阿伯拎多一二百萬出黎
最後話餐廳蝕錢拎埋最後一百萬出黎填數
成副身家拎哂
我都估差唔多
如果啲錢係廢老一手一腳儲落既
佢哋喺節目一早大大聲話啲錢係自己賺
仔女冇權拎走咁樣
但佢地一直冇提過
即係本身啲錢唔係廢老
而係仔女家用 加埋前妻辛苦儲落
應該係大部分香港單身老野既寫照聽都聽唔少啦,比大陸女人迷到溫溫燉燉
咁唔得
之後啲閪人一定唔會上東張
佢而家幾好見到閪人陰啲陰啲潤佢
我又有花生食
大陸人諗嘢方式
生仔就為養老,養老豆老母就為分身家
個廢老講野都前言不對後語
個女要防既就唔撚會同佢開聯名戶口啦 搵鳩自己笨柒咩

成班傻閪作野講
男人係咁撚on9
笑聲笑聲 滿載溫馨 快樂發心內
我心我心情如醉 親親心中愛
每一次都滿載溫馨
暖入我體內
每一次都情濃似醉
快感永不變改
明白有愛有家在 承受冷暖也心開
無論塌下半邊天 都不變改
從未有變過一日
無悔愛你一生 無悔奉上一生精彩
好多俾人騙婚嘅死咸蟲都係呢個諗法
要有個女人煮飯洗衫咩都做晒
又唔睇吓自己咩斤兩
叫阿伯摸下gap, 然後扮膠潮,好C服呀
佢飲撚左迷湯
個句 雙簽防呀女 係佢執大山婆口水尾
呀伯可以點做?
洗耳恭聽
表現造作咗,喊唔出眼淚
5兄弟姊妹搭哂膊頭攬住咁笑
真係感情好先會咁自然
前妻走果陣 應該慶幸自己一家和睦
估唔到9年之後反目 全香港指住黎笑
老母為個大陸仔盡心盡力
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞