女兒跟他說:「你同佢雙宿雙棲啦,而家你戶口得返4,200蚊。」

1001 回覆
1027 Like 6 Dislike
個粒兩卡啦
東張條片佢自己講
有450萬都要好似綜援咁過,我不如射曬落海攞綜援
發生到 識個同學仔個老豆同老母差成40幾50年
我都唔明點解會咁
咁要個視乎個細女而家將d錢拎咗去邊
如果已經拎咗嚟自用fing鳩晒就當然係個細女仆街
但係個細女有心搶身家既,一早就做得,根本就唔使等呢個大陸女人出現
如果只係代為保管,一分一毫都冇用過,等呢個大陸女人完全消失之後俾返佢老竇嘅,咁就一定係孝女
專才
老人同醫生同獅子同雨傘嘅故事
30服務費仲唔夠?
佢啲仔女要謀佢副身家一早轉走咗啲錢,使等個大陸女人埋門一腳先轉走?
典型反社會人格
何伯成四百幾萬積蓄都仲可以住到公屋
整個幾人聯名戶口個個要簽名先拎得咪得,如果大陸婆可以照顧阿伯到死,你分番D都合理姐
理論上人就應該要為自己退休打算。

當然,d錢點fing係佢自己自由。但係去到要用錢果陣唔好同d仔女求救。

即係如果用曬d 錢,然後最後又要嗌救命,咁佢當初用緊其實係其他人的錢。
係,但從依家見到嘅資訊
2個月 買鑽石買撈,又想拎100萬做生意
點都睇唔到係真心想同阿伯一齊,唔係呃錢囉
一個八十歲的老人去做健康檢查…

在作檢查時,老人不斷向醫師炫耀,他新婚的妻子多好多乖巧。
  老人:「她才二十五歲!我們結婚四個月,你知道她對我有多忠貞?她無時不刻需要我,黏我黏到我都感到厭煩了!」
  「而且…」老人又說:「告訴你,她最近還懷孕了!」
  「怎樣?」老人得意洋洋地說。「不錯罷!」

醫師抬起頭,看了老人一眼…
  過了許久,醫師才緩緩開口:「這讓我想到一位失散多年的朋友。」
  「他跟我說過一個故事,是他在非洲狩獵時遇上獅子。當時,他在草原上,遇到一頭獅子,他立刻從背上抓下槍來瞄準。然而,他立刻發現他錯了,他拿到的是雨傘,不是槍。這時已經太遲,獅子正站在他面前,就要撲過來。他沒辦法,只好把雨傘扛上肩,使盡吃奶的力量『砰!砰!砰!』大叫三聲。奇蹟發生了,那獅子竟然倒下來,死掉了。

「狗屎!這怎麼可能?」老人大叫:「那一定是別人幹的!」

醫師:「對呀!我也這麼覺得!」
支那女人最後一招就係東張西望
應該追唔到就好快散
起碼攞埋身份證先?
俾阿姑呃又真係有攪過
都好過網上情騙嘅
你估淨係分咩
個老野俾人呃曬d 錢咪又係搵仔女照顧
咁要照顧個老野咁多年,未必啦
分分鐘個銀行職員都覺得呀伯似比人呃
話雙簽推走呀伯再即刻call細女都唔定
如果佢d仔女保管咗阿伯d錢做定期,定時定候將啲利息俾返個阿伯做生活費,個大陸女人又冇走既真係一直仆心仆命照顧個阿伯到死,遺產我都覺得可以合理地拎返少部份

不過我唔認為呢個大陸女人會見過阿伯冇錢仲唔走
所以阿女醒目 等個後母走佬 用番阿伯啲錢養佢
你記錯湯
幫佢申請老人院就得
個支那婆唔係貪你啲錢,唔通貪你碌鳩識轉彎咩
我淨係知偉哥都要本身扯得起先有用
佢唔會令到你唔得變成得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞