女兒跟他說:「你同佢雙宿雙棲啦,而家你戶口得返4,200蚊。」

1001 回覆
1027 Like 6 Dislike
女兒跟他說:「你同佢雙宿雙棲啦,而家你戶口得返4,200蚊。」

仲係一齊
一定係真愛
東張西望丨76歲老翁搭上43歲內地婦火速再婚 與五子女反目450萬存款不翼而飛?

TVB節目《東張西望》今日報道,一個76歲的老翁「何伯」在街市,認識一名比他年輕逾30年的內地女士,兩人人極速發生關係,隨即簽字結婚。不過何伯五名子女認為新後母只是想騙父親身家,因而關係缺裂。何伯隨後更大控訴,細女將職名銀行戶口的450萬元取走!
細女
東張西望丨76歲老翁再婚與子女反目?

相關閱讀:東張西望丨近60歲人夫網上搵性伴侶睇中48歲飢渴離婚女 為「免費餐」失7萬元:衰鹹濕

76歲的老翁「何伯」與一名內地女士極速發生關係,隨即簽字結婚。不過何伯五名子女認為新後母只是想騙父親身家,因而關係缺裂。
76歲何伯太太在9年前因病離世,留下何伯與五名子女。
何伯與子女多年來一直相處融洽。
何伯與子女多年來一直相處融洽。+37
街市飲湯飲出真感情
76歲何伯太太在9年前因病離世,留下何伯與五名子女,多年來一直相處融洽。不過近日何伯搭上一名有18歲兒子、比他年輕30年的內地婦人,更極速結婚。何伯指新何太在街市擺臨時攤位,而何伯則在對面的報紙檔:「大家你眼望我眼,幾好;佢煲湯畀我飲,我就飲,佢啲湯又幾好飲,我就飲出感情,大家就簽紙。」新何太此時再爆兩人經常互相買飯:「佢好感動,覺得我懂事。」 不過何伯結婚後,引來子女強列不滿,更直指新何太想騙錢。

送12卡鑽戒逾10萬名錶
原來兩人認識才一個多月,新何太就主動向何伯提出結婚。新何太臉帶甜蜜笑意說:「同佢行密咗,發生咗啲關係,就決定結婚。」而何伯則表示:「太太話我哋真係相愛,不如去簽結婚證書啦。我話好,不過遲啲畀我諗諗先,後來去簽紙。」何伯對新何太相當闊綽,定情信物是價值逾13萬元、超過2卡的鑽戒,以及價值10.3萬的勞力士腕錶,新何太與何伯異口同聲表示:「結婚禮物。」何伯更說:「我鍾意我老婆,佢要咩我都想畀佢。」
老翁:我一睇佢就係老實人
何伯指結婚後,五名子女態度立即大變:「佢話,點解識咗個女人,而家好多內地女人係呃錢。我諗我信得佢過,唔會𠱁我錢,我心目中佢唔係壞女人。」何伯更明言:「冇擔心過,我一睇到佢就係老實人。個個都針對佢,你話我幾心痛吖。」
相關閱讀:東張西望丨近60歲人夫網上搵性伴侶睇中48歲飢渴離婚女 為「免費餐」失7萬元:衰鹹濕

76歲的老翁「何伯」與一名內地女士極速發生關係,隨即簽字結婚。不過何伯五名子女認為新後母只是想騙父親身家,因而關係缺裂。
何伯與子女多年來一直相處融洽。
何伯與子女多年來一直相處融洽。+37
街市飲湯飲出真感情
76歲何伯太太在9年前因病離世,留下何伯與五名子女,多年來一直相處融洽。不過近日何伯搭上一名有18歲兒子、比他年輕30年的內地婦人,更極速結婚。何伯指新何太在街市擺臨時攤位,而何伯則在對面的報紙檔:「大家你眼望我眼,幾好;佢煲湯畀我飲,我就飲,佢啲湯又幾好飲,我就飲出感情,大家就簽紙。」新何太此時再爆兩人經常互相買飯:「佢好感動,覺得我懂事。」 不過何伯結婚後,引來子女強列不滿,更直指新何太想騙錢。

送12卡鑽戒逾10萬名錶
原來兩人認識才一個多月,新何太就主動向何伯提出結婚。新何太臉帶甜蜜笑意說:「同佢行密咗,發生咗啲關係,就決定結婚。」而何伯則表示:「太太話我哋真係相愛,不如去簽結婚證書啦。我話好,不過遲啲畀我諗諗先,後來去簽紙。」何伯對新何太相當闊綽,定情信物是價值逾13萬元、超過2卡的鑽戒,以及價值10.3萬的勞力士腕錶,新何太與何伯異口同聲表示:「結婚禮物。」何伯更說:「我鍾意我老婆,佢要咩我都想畀佢。」

老翁:我一睇佢就係老實人
何伯指結婚後,五名子女態度立即大變:「佢話,點解識咗個女人,而家好多內地女人係呃錢。我諗我信得佢過,唔會𠱁我錢,我心目中佢唔係壞女人。」何伯更明言:「冇擔心過,我一睇到佢就係老實人。個個都針對佢,你話我幾心痛吖。」

相關閱讀:東張西望丨八旬老翁沉迷按摩遭兩子斷絕關係 疑被34歲骨妹騙2百萬公開露骨訊息

欲打本100萬予愛妻做餐飲生意
原來何伯與新何太相識一個月,新何太已經叫何伯從定期戶口提早取出100萬做生意。何伯解釋:「我諗住佢……」新何太即搭嘴:「想做餐飲,覺得香港餐飲業有得做。」何伯指定期原定6月28日到期,問到為何不多等幾個月待定期完結,何伯未有解釋,只說:「諗住搞啲生意仔,覺得老婆老實,唔會呃我啲錢。」
不過何伯2月19日去銀行想領錢時,卻發現戶口款項已經不翼而飛。原來何伯的定期戶口與細女聯名,又指要雙方簽名才能夠提款,而當時銀行職員亦提到提早領錢要罰息11萬元。新何太指:「佢話要罰息我哋都考慮咗一陣,佢仲要叫個女嚟簽名,佢咁講就hold住先。嗰個銀行職員就話等到期就可以自己擺,佢(何伯)都叫職員開個個人戶口。
典型愛支廢老
相關閱讀:東張西望丨8旬老翁出軌搭上泰妹離家出走!與印傭三人同居 最後竟鬧上法庭

450萬定期疑被細女領走
不過事後職員又表示戶口中的450萬,已被女兒以本票形式匯走。何伯指:「我仲喺人世,佢擺咗筆錢走我唔知。佢(職員)話我同意單簽,我都冇同意。」何伯表示銀行職員一直指其職名戶口是「單簽」,即只需其中一一簽署就能領款,不過何伯卻表示未有同意過:「我一定要雙簽,如果係單簽嘅,我駛乜咁穩陣吖?」新何太亦搭嘴道:「雙簽係為咗防個女!」何伯表示當時隨即致電細女,不過對他表示當時女兒跟他說:「你同佢雙宿雙棲啦,而家你戶口得返4,200蚊。」

新何太爆喊反擊
節目亦播出何伯、新何太與銀行職員的錄音,何伯再三問職員雙簽問題,而職員亦指是根據「白紙黑字」,內部亦已經查清楚:「因為你哋當初指示,其實係任何一位都有效。」新何太亦直說:「你哋錯晒喇!」銀行之後亦回覆指今次處理並無違規,不過何伯堅持:「我對你總行回覆非常唔滿意,因為定期戶口係雙簽,但係利息存摺就單簽,我覺得好清楚㗎喇!」

新何太更大爆何伯與子女關係缺裂後,曾兩度欲輕生,而新何太還爆喊說:「你死咗,將來個女搵我算賬……」明日《東張西望》將繼續播出個案,被指貪錢的新何太亦繼續大反擊。
新何太已經叫何伯從定期戶口提早取出100萬做生意。何伯解釋:「我諗住佢……」新何太即搭嘴:「想做餐飲,覺得香港餐飲業有得做。」何伯指定期原定6月28日到期,問到為何不多等幾個月待定期完結,何伯未有解釋,只說:「諗住搞啲生意仔,覺得老婆老實,唔會呃我啲錢。」

蠢撚到咁
佢啲仔女無錯到
最好笑係,個女話睇好香港飲食業有前景

真愛黎嫁
兩人人極速發生關係
76歲都仲發生倒關係?
過一排個阿伯就會再報東張,話同條大陸婆分開咗間公屋又俾埋人,自己一個人冇錢又冇屋住,要訓街好慘好慘,最後又怪仔女唔理佢唔照顧佢。

呢啲女人係到搧風點火
離間家人關係
呀伯真係當局者迷
佢人好就應該勸交
叫你同呀女傾下啦
認真 個女幾醒
一再婚又十幾卡鑽石又剩
就知個廢老 亂咁fing 錢
個相關閱讀係特登定咁岩

相關閱讀:東張西望丨八旬老翁沉迷按摩遭兩子斷絕關係 疑被34歲骨妹騙2百萬公開露骨訊息

欲打本100萬予愛妻做餐飲生意
原來何伯與新何太相識一個月,新何太已經叫何伯從定期戶口提早取出100萬做生意。何伯解釋:「我諗住佢……」新何太即搭嘴:「想做餐飲,覺得香港餐飲業有得做。」何伯指定期原定6月28日到期,問到為何不多等幾個月待定期完結,何伯未有解釋,只說:「諗住搞啲生意仔,覺得老婆老實,唔會呃我啲錢。」
算唔算大陸女人既模範
得既,食粒偉哥
條老嘢瓜咗
蚑婦身分證已到手 咪去呃綜援呃公屋 佢係無得輸

Btw 細女well done
到時離咗婚,啲仔女開返個聯名戶口,放返嗰400幾萬入去,大團圓結局。
大陸女人貪你老 起唔到筷咩
梗係要你有錢喇
其實留返一百萬比佢拎都得

分分鐘佢都當叫雞錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞