女兒跟他說:「你同佢雙宿雙棲啦,而家你戶口得返4,200蚊。」

1001 回覆
1027 Like 6 Dislike
呢個係最好既分錢方法
咁你係企係阿伯角度諗?
覺得大陸婆老實 岩傾?你覺得大陸婆陪到幾耐?半年?一年?
2個月30萬 再叫佢攞100萬做生意
到時人又無 錢又無
到時先諗起自己on9左
喊苦喊忽搵仔女?
所以如果細女唔係醒目拎走,他日啊伯走時,只要佢嗰450萬使淨50萬,個女人就可以一毫子都唔分俾仔女袋曬450萬
個廢老被人呃就肯定啦
但佢心甘情願,仔女有咩資格出聲
D錢佢既,佢鐘諗拎去叫雞又好,拎落街派又好,幾時到人地出聲
廢老自己都知自己事啦,想比錢買個人對佢好有咩問題,佢最後幾年唔fing埋佢唔通帶入棺材
呢家係d仔女諗住廢老死左佢地有錢分姐
屌佢老味死大陸哩
大陸人識飲湯嘅咩 咁撚窮有錢煲咩
辣椒油就識
同埋佢個年紀(係真的話) 點會煲湯攞去街市做啲上世紀嘅亞婆嘢
黐撚線
老女人vs仔女
要好睇呢450萬是怎樣來的:
1) 如果全部係阿伯的積蓄, 只係諗住死後仔女不用攪遺產咁煩, 我就認為D仔女PK, 因為D錢係阿伯既, 俾人呃哂都唔關仔女的事.
2) 如果係同仔女一人一半儲的, 都係仔女PK, 您要決裂分錢都應該一人一半, 您班仔女私下攞哂, 算點?
3) 如果個450萬係阿伯死鬼老婆嘅遺產, 咁阿伯就要收嗲啦...您死鬼老婆點會俾您亂fing 啲錢? 一定係會想俾哂班仔女啦....
嘩屌,條老覓雪先43歲,係真唔係呀
如果個阿伯係俾完450萬個女人即刻死咗去就係
俾人呃完450萬又要搵仔女養嘅話
憑咩呢刻送晒筆錢俾個支那婆
唔係好明 定期戶口唔係要雙簽? 未到期都仲係定期入面喎?
銀行可酌情處理
如果本身好有交情,唔罰都比個女拎啦
要賣甩阿伯就幾個月就可以食曬筆錢啦
企係阿伯角度
搵一次大陸新鮮學生妹
頂盡2000蚊 已經溢價100%
企係阿伯角度
包個大陸學生妹玩幾個月 一個月一皮
每3個月換一次人
一年都只係12萬
呢個肥絲大隻阿嬸一個月食左人地30萬
極速結婚搶公屋
窮撚到閪咁仲話要打本100萬比佢做蝕撚梗的飲食
我企係阿伯角度到諗點解自己咁撚豬咁撚齆塞不如早D死撚左佢好過
銀行職員醒目, 即係由頭到尾都係單簽就ok?
細女寧願罰息都要提早攞錢
4個月離婚,拎埋層樓,完美落幕
你知唔知咩叫聯名戶口?
如果唔打官司既話個女人可以拎晒死者所有個人物品,同埋先拎500000,有多再同啲子女平分
不過現實係啲仔女一定會上庭同你打過,到時就要睇好多野,例如陪伴時間,有冇買野俾死者之類。結咗婚真係唔係大晒
個阿伯都嗰七張幾,你唔好話佢嗰頭近,不過都由得佢啦,特別如果D錢是佢的,佢又未死
有時聯名戶口只係方便仔女處理身後事,唔洗搞葬禮都要夾錢,唔代表係仔女有份搵
細女呢種女人娶得過
有如其嘅老婆生活中少好多麻煩
乜佢都去頂
嗰啊伯好似話係街市賣嘢,啲錢好大機會就係兩公婆一齊開鋪搵返嚟嘅錢,老母應該有一半,同埋老母死時淨低嗰啲可能大部分去咗老豆度
佢個女係响佢結婚前提走,定結婚後?
結婚後都可以call返啲錢返嚟
2個月就洗左30萬,叫緊胡攞多1百萬,大媽真係快手,如果無細女頂住真係隨時3個月攞埋淨低3球野,漏夜翻廣西買地起屋人間蒸發,暴龍哥都搵佢唔到
叻女
五個仔女都係到等分錢,突然多咗條女
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞