女兒跟他說:「你同佢雙宿雙棲啦,而家你戶口得返4,200蚊。」

1001 回覆
1027 Like 6 Dislike
一般聯名戶口嘅錢係共同擁有,其中一個攞晒都無問題
報警都仲得呀

個阿伯清醒未
最好就整個6人聯名戶口,無話去左邊個仔女到,要齊人先簽到咪最公道
細女 你冇做錯到
43歲黎講佢算中下
點解仲揀佢?
睇你本身set 係咪要雙人簽名
出面有post話個老野都係住公屋
開報紙檔收現金, 過60歲又免入息審查

而家結埋婚, 個女人可以用配偶身份, 直接繼承公屋戶主
是但啦 反正最後都係話市道唔好
左手比右手冇晒
呢啲post都可以嘈到del acc
呢個老人家夠運 有個細女同佢聯名
唔係既話就同其他老人家下場一樣
如果咁既情況
明知個女有錢 而且會照顧個老豆
仲唔落重藥咩
係咁話唔夠用 你D錢比個女呃曬
轉頭就會話鄉下父母有病
諗一大堆借口比壓力
要佢問個女要錢
到時仲多問題
真,
76歲,
俾佢好命玩多10年,
每年洗廿萬都未搣曬450萬啦(如果佢無諗過要留俾仔女)
結左婚公屋要審查,一定爆資產 (大陸婆唔夠60)
個細女都係幫佢地
老嘢可以

獲豁免於入息及資產申報的住戶
所有成員均年滿60歲或以上
銀行職員個版本係單簽可以轉錢, 呀佰之前同意既, 簽晒名. 唔可以話仔女錯. 只係呀伯依家唔同意之前既安排!
其實佢真係冇所謂,上晒新聞又點,錢到手着草返大陸邊有人認得佢
佢依家應該係等緊個老野死之後同啲仔女打官司分身家
大陸婆拎住鱷魚皮birkin唔講真假先 但都幾有錢

其實假
點同,騙子有無比到合理回報比受害人?
而家個阿伯明顯係心甘情願,仔女因為突然殺出個程咬金,就心急了
未商量過就直接拎錢走,衰d 講句,仲衰過騙徒,係直接搶,提議告鳩個女
應該呢班1st Hon 畢業

hi
你就係果隻支那西?
屌女啫
叫雞話有就有
不過阿伯去雞竇都冇女開門俾你啦大佬

一個識左幾個月嘅人問你攞1/4身家都冇問題?
個女問你拎都唔會即刻二話不說就俾啦
呢單野應該直落防騙case啦仲東張
佢個 18 歲仔先係最大嬴家
老母含完撚分分鐘就比 D 錢自己個仔做零用
激撚死啲仔女
老婆棺材都彈返起
你沉緊船定係詐騙廢老集團一部分?
銀行講得單簽即係無問題,取消埋個户口都得

有啲人話銀行一時話單簽、一時話雙簽,唔知邊句真
如果真係雙簽而銀行當時做錯嘢嘅話個呀伯可以即刻去報警啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞