女兒跟他說:「你同佢雙宿雙棲啦,而家你戶口得返4,200蚊。」

1001 回覆
1027 Like 6 Dislike
大快人心
唔通益外人咩
我單身,之前立遺囑嘅時候,律師同我講,日後你結婚,遺囑就會自動失效

如果律師冇講錯,咁「立曬遺囑根本冇嘢好驚」就係你無知鳩噏
咁講到尾都係保住自己利益 唔洗講到咁大愛
細女好波
撐阿伯嗰d 個老母都係大陸婆 老豆就係何伯
呢d 等阿伯自己答啦,但個女而家咁撚不孝,你而家問個阿伯一定會話以後唔洗幫佢睇下邊個驚d
遺囑只係意願,但唔係絕對
所以啲有錢人成日打官司爭
一向都係,為佢好整個雙簽,三簽,再多D都得
即係正正常常身故又冇will,配偶都唔一定係第一順位?有conflict 唔計,好似蕃茄薯仔湯嗰單個死者份遺產都好似skip咗配偶俾咗仔女,御金國峰公務員雙屍都好似係咁判,因為配偶直接導致死亡
有450 萬揸手,點會仆街
佢班仔女就真係仆街
多角度思考,唔好走入盲區
宜家係得阿伯要驚,到時離婚,D仔女都係唔要佢,佢就仆街
你sure佢原配願意自己嘅老公另搵新婦俾對方昆走晒啲錢然后親生子女一個仙都無?咪玩啦,佢原配一定寧願一把火燒晒啲錢都好過俾其他女人拎走
阿伯自己益自己渣bo

有人照顧佢下半身,又有人當佢英雄咁崇拜,佢覺得俾得抵咪得,明買明賣,你估佢真係覺得自己係靠個樣同副偈食女咩
講真要玩就叫雞又好乜都好,玩盡佢無所謂,但唔好留情

洗左d錢都係其次,連仔女都無鳩埋就真正不得善終
睇到呢到d留言我真係好驚 係pr定係大陸婆個仔啊
網上9up真係唔駛本 但當你係個細女你會點諗啊
個阿伯沉晒船就梗架啦 對錢無概念 俾件大陸婆渣乾d錢 到時知錯要d仔女執屎又有咩高見啊 連登仔
有人仲撚好笑 話咩大陸婆照顧阿伯365日
d仔女一年見唔到幾次 以呢位巴打咁計 咁阿伯日日搵件1000蚊靚妹30萬照顧到幾多日啊?
2個月已經結婚攞30萬
再外加100萬搞生意
唔到半年未攞晒果450萬都偷笑啦
個廢老係懵撚左定飲左迷湯
差30年覺得自己有咩能力溝到件後生30年既人妻啊
醒目呀夠晒快手
大陸婆都可以呃曬佢D錢走佬既,總之最好就全部仔女同佢一齊簽聯名咪最安全
咩叫不孝?
而家個女有話筆錢食左佢唔俾返呀伯?
你一口咬定個女人唔會呃呀伯,
點解又一口咬定細女一定爲左食呀伯筆錢。
個argument 弱到咁就唔好死雞撐飯蓋啦。
調轉咁講,試下佢冇仔女,佢敢唔敢咁樣fing法
笑死,做d 仆街野仲咁多人撐
班仔女係背後笑到合唔埋口
有配偶
但你有父母,如果父母係靠你養,佢哋都有得分
仲有仔女呢

所以其實好複雜,要case by case
真係一個救全家
每月比番d 生活費 個阿伯 同佢大陸西 算啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞