大腸癌康復日記 — TVB式劇情

995 回覆
708 Like 17 Dislike
絲打 , 多左幾個巴打 絲打
入黎鞭策你呀
祝你今晚有個好夢
樓主呢
今日見點
瞓多咗有冇精神啲
鼻咽癌三期康復剛過五年存活期路過
同樓主說聲加油
胃癌初期冇乜病徵/症狀同其他常見問題 e.g. 胃潰瘍好似
所以大部分都係晚期先發現 存活率亦都唔高
香港計 七成胃癌睇醫生嗰陣已經三/四期
係胃癌發病率特別高嘅地方例如日本 佢哋有篩查先會發現早期胃癌 可以做手術醫好

(當然一開始診斷階段私家醫院一定係快啲
公立醫院咩都要排 啲最緊急 唔照唔做鏡可能聽日就死嘅又會打尖
話說絲打有冇兄弟姊妹
如果有嘅話 我諗你叫佢哋去驗埋基因會好啲
始終遺傳病唔驗你唔會知 到發病嗰陣可能已經太遲
梗係啦 你行路唔穩 如果自己落床仆咗街 個姑娘都同你一齊仆街

二來你做脊椎呢啲咁敏感嘅手術 術後屙唔到尿可能係急性尿滯留 可以好大件事 要即刻幫你插尿喉
唔理嘅話佢塞返轉頭 你會急性腎衰竭
做咩手作仔 ?
有冇製成品睇下
抗病魔加油!!
加油

純粹想俾啲祝福你!
已經接近三年經常肚痛肚痾 照左腸鏡完全無事...但就係唔斷尾,醫生話九成係腸易激但諗住六月再做多次其他部位既檢查樓主互相加油
保持平常心,專心醫病
整嘢整到悶可以睇吓啲戇鳩動物片
傷口唔痛先得
傷口未開始癒合仲痛緊時去睇笑片 / 喜劇 / 搞笑動畫
自己一笑會牽扯到腹部既肌肉拉動傷口,痛到痴筋
快樂與痛苦並存
唔知講咩好, 祝你平安
又係廿三歲, 咁後生就...... 唔知講咩好, 只能祝福你
認同,其實公立醫生做得多所以技術同經驗都唔差
真,婦科開完刀切卵巢子宮都係要坐幾粒鐘,咩原因我唔記得,但見個個都係要坐
120kg? 定係120lbs?
我琴日係youtube 睇到MM 有條片訪問一個女仔都係有你嚟個病。 個女仔有造口
樓主睇多啲片諗吓其他嘢 分散吓注意力 睇字都知你辛苦 不過總有日會出院 唔好灰心啊
係咪食無定時?
唔係呀,正常時間,三餐都有食
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞