大腸癌康復日記 — TVB式劇情

995 回覆
708 Like 17 Dislike
請問年齡組別?
會唔會又係缺火/缺水果D
定走官殺運?
係要人屌你先得嘅係咪,太空虛太寂寞想俾人插?
都唔知點講佢,佢係老一派個種「唔會嘅」逃避型人格。
我諗佢唔CHECK唔講都係咁,不過佢講咗都唔會太影響呢件事嘅發生
啲醫生都會拖
想問吓樓主平時有冇食啲益生菌或者飲好多代糖嘅飲品
弱智仔
人地只係想share俾多啲人知
身體會有可能發生嘅事
冇話要人同情同可憐
你呢啲黑心垃圾真係祝你身體健康
樓主記唔記得一開始肚痛係咩位置痛同埋點痛法?
我早排嗰肚都勁痛 一郁就痛咁 睇完你po依家好驚
屌 收嗲啦柒頭 都唔知你up乜鳩

成個弱智咁 講野又無邏輯 驗下智商啦
樓主 醫生有冇話之後治療預好點做?
無試過啊,我成日都睇啲屎,目測唔準㗎。我交去醫院嘅樣本,都係正常外表,但驗到有隱血。
雖然咁講有啲衰,但感謝你對人類基因作出貢獻
祝你早日康復
你QM做
加油啊絲打
有機會㗎但要等埋個期先知
加油
絲打
你全家好有愛

我好想大大力比個擁抱你
祝福你早日康復
戰勝病魔
你問我Deeply嗰句嘅話我會話係,
除非做試管嬰兒,揀最好個個生。
病唔太關缺咩事 刑沖會合 何知其人凶 忌神轉輾攻
快d 去睇醫生
check下有冇事
睇完自己都安心d
你個貧血應該因為你大腸癌慢性腸胃出血 搞到缺鐵性貧血
缺鐵性貧血多數都係唔知邊度慢性出血引致
女人可能係婦科問題 所以轉介你去婦科

睇血報告啲紅血球會細粒咗 喺香港呢個情況基本上一係缺鐵性貧血 一係地中海貧血
所以一開始有醫生話你可能有地中海貧血

同埋你開頭照完胃鏡 搵到你個胃有事 而啲症狀同貧血同個病都吻合
基本上啲嘢係解釋到 只係問題係冇咗原來你屋企有連氏綜合症基因呢個咁關鍵嘅資訊
樓豬家族基因有問題,老母一直知道同有聯絡醫院做相關研究,但老母一直無同樓豬提過,即係等緊個女相關基因爆出嚟

老母基本健康常識都唔知,知道自己家族基因有可能遺傳,見到個女痴肥都唔勸

樓豬自己痴肥

綜上基本所述,自然定律同求仁得仁,個天好公平
不幸中既大幸
有依方面既基因就無可避免
日後要堅強生活
其實樓主都被好多醫生誤判過其他symtoms
最後先發現係大腸癌?

普通人係唔係要每年照吓大腸鏡去了解
祝你
以後嘅人生順順利利
一帆風順
身體健康
你想點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞