大腸癌康復日記 — TVB式劇情

996 回覆
709 Like 17 Dislike
係車睇 忍緊唔流馬尿
但係我可憐你老母生個精神病
樓主 祝早日康復!!!!
有我哋呢度嘅連登巴絲撐妳 冇事㗎 要快啲健健康康出院啊!
最差已經過去了 爭咁埋尾結局 樓主加油頂埋佢!
係浸會照過上腹,(胃,肝,腎) 六千幾,計埋睇醫生同拎報告 八千

私院幾日就可以有位,公員唔去到嚴重都唔會同你CT,就算比你CT到,好大機會都手尾長嘅情況
因為就算人唔食野,胃部一樣會分泌胃液,同時肝臟會繼續分泌膽汁經膽流入十二指腸,加上樓主無開到迴腸造口,意味住如果唔插胃喉,啲胃液同膽汁會在手術後繼續流落小腸、大腸,亦會流經大腸與直腸既駁口,不利駁口既復原,亦會容易有駁口滲漏問題
你死全家 thanks
大便見到血好多時都係痔瘡,不過都有分鮮紅同深紅。
如果懷疑自己有,最穩陣都係拎啲大便去化驗,好似幾百蚊就有。
加油啊!盡量要保持住樂觀被態!都復康都好啲
你好,樓主。
同你嘅經歷年紀差唔多 不過係小腸
相比起你嘅情況好少少
如果有興趣嘅,想同你私底下傾吓 交流吓康復心得
冇事既~
互不相識
但你加油
帶左你都唔知啦
我老豆排做差唔多兩年,可以係北大嶼山醫院照CT!結果出來話照得唔清即係無用,來緊年尾排到做腸鏡,唔知道咩環境。老豆係大腸癌康復者。
信仰問題?
收皮啦屌你老母
你遲早都中,DNA無人夠你差
私家醫生要刷數據,奇難雜症都未必醫
同埋私家都唔係一定好好
有好多醫生為左搵錢就係咁屈你做一大堆非必要既野
或者一定用最貴既治療方法

公立日日遇咁多古怪野,經驗實多
技術都好先進
但係個問題係由你第一次求醫去到真係認真看待你果刻 時間實在太耐
個個病人黎睇病都當你臭四,起碼彈你幾round
我明佢地日日見咁多甩皮甩骨既case
我地覺得嚴重喺佢地眼中可能真係不值一提

講真如果你唔係遇到呢個醫生
你都唔知要搞幾耐先有適合既治療
講到尾都係資源問題
瑪嘉烈
你肯定係冇人愛嘅可憐蟲,家人嘅愛/ 愛情嘅愛/ 朋友嘅愛全部都冇
想知樓主幾多歲 同埋之前有啲咩先兆 警惕下自己先
到底要幾垃圾先會講得出呢啲說話
樓主早日康復
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞