大腸癌康復日記 — TVB式劇情

995 回覆
708 Like 17 Dislike
睇嚟你地全家體重都比較突出,唔怪得老豆老母都唔重視喇
你當自己太重要就真
我覺得呢啲分享對冇生過癌嘅人好有幫助
正常人如果醫生話你係貧血,都會直接信個醫生
同埋有親人走過就知,病呢啲真係可以嚟得好快
早2、3日仲龍精虎猛,跟住就過生啦
諗諗下都係建議你打好少少 (尤其cut 左第一句)先pin
如果唔係就咁入黎見到你句「唔好諗得自己咁重要啦,真係無人要你哋班閪口人可憐啊」好似有d 太串
講下笑啫你咁好人
多謝推Post!啾咪
我瞓陣先記得繼續幫我推
腸易激最好每2年照次腸確保無事
益生菌可能要試多幾款先搵到隻啱你身邊缺嘅菌
樓主,我聽過一個大腸癌康復者話日日食烚蘆筍,好似話蘆筍有啲特有嘅物質對付大腸癌。
年紀輕輕有Cancer已經夠晒啦
cancer都生埋 都重要鬥慘
如果有你係咪成個屎袋食哂佢
樓主會唔會諗住有下一代?到時touch wood又repeat 過
典解唔推,中國香港真係好多你依種極品同家庭

反面教材真係好有價值,你都係想些牙自己故事畀多啲人知,唔好咁多自尊心喇
好恐怖

我想講我聖誕之後有一日又屙又嘔,之後就冇哂胃口了,但就冇左屙嘔,不過個胃有好多情況,導致到瘦左三十幾磅

睇左幾個月醫生轉左個老醫生先好啲

不過我都係冇乜屁放

但冇胃痛

睇完你篇文真係有啲擔心自己
癌症年輕化,究竟係咪關毒針事
緊係唔會撇除呢個基因
一嚟,我太鐘意自由,背負唔到一條生命嘅責任。
二嚟,「好嘅童年治愈一生,壞嘅童年要一生治愈」,我有無本事去令一個小朋友有一個好嘅童年呢?我信心唔大
ching咁搶口
佢距離好返十劃都未有一撇

法國依家啲人真係溫室大,唔見棺材唔流眼淚,所以好多人真係抵撚死
絲打你邊年月日生日 參考下八字
公立醫生點會廢咩觀念
巴打咩事
康復機會高先會慢慢,急性、緊急,即刻死人冧樓咪好快畀你囉
香港d醫生危機意識好參差,當初驗到有貧血一早已經係CA跡象
大腸癌可怕嘅係做完手術後,可以一兩年冇事,之後check發覺已經擴散
成家基因有問題其實會唔會唔生下代好啲
瀨高糖都唔好瀨發泡膠粒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞