真巴絲一定噴香水 (34)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
最尾有無入到手?
有,買左2支細既試下
用緊隻泰國香薰油噴霧,陣味keep 得耐過香水好多,可以keep 一日,唔係 sell 野,big C 有賣,真心值得試
On the list而家有 勁抵玩
我見到!隻味留係衫仲要勁持久,不過上身唔係我想要既味,好掙扎
onthelist 而家幾隻香水都唸緊
TF支黑蘭都抵玩
Guerlain 木味重d唔知邊隻好
(btw 男用)
有冇人買過lattafa 可以分享下
想試下blind buy
Le labo 勁快散
朝早返工前噴完
晏晝已經無曬
Le labo 噴完搭lift 落樓都散哂
last 到一個朝早已經算好好
唔知我問題定咩
好似噴咩都好快散咁
係咪應該拎個樽仔出街補
我覺得le labo留香同擴香都係差啲
但係啲味好特別
10到放工都仲有,不過自己就聞唔到
唔係你問題啦
我噴33都係lunch後冇晒
講左好耐呢個牌子出名performance弱
我覺得lys41算幾持久,但唔知係咪放耐咗而家個味有少少苦
有冇ching試過buly 1803嘅Indian Cucumber And Syrian Mint ?
喺試紙到聞到有香蕉味 但係上身就聞唔到 可能係體溫太高
Nose shop有 laboratorio olfattivo 支need u
幾香 已買 都係比較skin scent
試過, 佢D香水我試上身全部唔同左味
冇聞到蕉味, 但有青瓜個種清新~
係連登推big c
最近Blind buy 咗枝Musk therapy
噴完第一下覺得好甜
聞多幾下就好膩
唔知係咪因為blackcurrant
似係甜好多嘅bleu de channel
本身覺得bdc好正
依加兩隻都勁抗拒

總結:買香水一定要試完先好買
建議唔好浪費錢
呢支比啲YouTubers 吹得太大 但正因為咁 你放返出去都唔愁冇人收

要留意返我地自己或身邊嘅人大部分都只係普通人
聞到個下 你自己或啲朋友已經即刻感覺到香定唔香
唔會識係到慢慢分析有咩材料 又幾有層次感咁
所以一定要自己試真啲 最好帶埋啲唔識香水嘅朋友比意見
點睇diptyque香港蠟燭?
留名跟進
Blind buy咗Tokyo
嚟緊會去日本
諗住入返支29
上日本個官網睇個價錢
計返匯率點解好似仲貴過香港咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞