真巴絲一定噴香水 (34)

866 回覆
2 Like 2 Dislike
真 睇個人偏好邊一種
Citrus/fruity/floral/woody底已經感覺好唔同
如果係啲偏fruity d 既呢
可以試下
FM- Rose Tonerre
Diptyque Eau Rose
serge lutens 柏林少女
如果你想還原真實玫瑰香 FM應該會鍾意
荔枝玫瑰 - Diptyque eau rose, PdM Delina, Chloe roses

檸檬玫瑰 - Penhaligons Luna

香檳玫瑰 - Liquides Imaginaries Dom Rosa
而加仲心大心細緊 FM rose tonnerre 定 Papillon 支tobacco rose 兩支都好鐘意佢帶啲莖咁既味唔會太feminine 鐘意fm 個香味多啲但又驚個玫瑰味太勁好offensive
Rose tonerre 好真實玫瑰味應該唔會太offensive ,portrait of a lady有中藥味就唔係個個都接受到,同埋唔鍾意feminine可能A la rose EDT Eau Rose EDT都唔太啱你EDP會unisex啲
有無芒果香推薦 唔想太甜
目前有興趣想試god of fire同byredo嗰支
今日試左rose tonerre 上身好鐘意
比人讚好香但唔夾我個人 利申報20巴
有冇人覺得rose tonerre好撚甜? 明明早兩年聞真係玫瑰味, 早幾星期去聞變左荔枝味, 定係我記錯其他香水
其實我覺得Tom Ford White Suede好啱20出頭成日着白色衫既男仔,雖然係overpriced 正價買唔落手但好在grey market 啲價都唔差
White suede噴係紙好香
但上身得酒精味 試左幾次都係咁
god of fire好甜喎
jo loves mango thai lime
escada 有好多
點睇Musk Therapy 聽人講同White Suede俾人個感覺幾似
完全唔似
通常都係話1957同white suede似,但個人覺得都唔係好似
完全唔似喎
香港有無地方可以試到Comme des Garcons嘅香水?想試下佢地嘅Zero
近排買左 PDM Sedley,覺得好正
想買埋支 Greenley
你身上快唔快散
k11 musea間moma見過幾枝
正常 我本身個人體溫都比較高
我sedley 上身快散到傻 1-2個鐘貨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞