真巴絲一定噴香水 (34)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
之前一直想買MFK sample set 拖到宜家先的起心肝買
佢照舊會俾返discount code 但係運費要130
好似唔係好啱數 雖然都有賺嘅
地鐵好多唔同氣味,我覺得人地聞未必咁濃
我有佢支sandalwood
又係last得勁短
Acqua di parma panarea陣味有冇其他香水牌子做到
本來想用fragrantia search, 打完啲notes都係出返adp
純粹見有巴絲話持香廢 想搵代替品
本身對香水無咩研究但聞過do son隻味後就鐘意左,同買咗第一枝香水
keep住都好鐘意do son隻味,但好多時噴完返到公司就開始無咩味。
想問下大家有無差唔多味,但可以last得耐D 既推介?
夏天好似唔岩用oud wood
jo malone有隻加埋佛手柑點睇
我自己用覺得幾long lasting 可能係你個鼻慣咗隻味先聞唔到
gucci bloom同do son幾似嘅
返到office已經冇味
想放noir de noir 50ml
上星期係連卡佛買,有單
淨係用過兩次,有意pm
Oud & Bergamot ?
好香 又唔太濃oud味
我係夏天用
之前見旺角mystique有分裝,唔知仲有冇
夏天噴衫都ok 不過jm持香真係廢
係啊
係threads見好多人屌夏天噴木質
今日噴Tom ford vanille fatale,撘地鐵坐我隔離個阿嬸過咗一陣已經戴返口罩屌佢老木
明明咁撚香
fragrantica個嗰都讚隻味好撚正,tobacco 加vanilla,聞落似cafe
咁熱噴vanille fatale
鍾意就噴架啦,香港得幾日凍天,等唔到
今日去買set pan scent library 先
tom ford 太貴
噴咩都會有人屌
白樽先廢啫 黑樽明顯勁好多
啲人真係狗鼻嚟,乜鳩都屌一餐
搞到都唔知買唔買Ebene Fume
其實有人本身就唔鍾意添加嘅氣味

天時暑熱、人多車多又逼又焗
我都試過追完巴士俾自己香水味焗到差啲暈車浪

唔係話要就人,不過有時會噴少兩吓,冇味就補
好似大家都好受啲啫
岩岩買左rozu 番到去先發現個dry down隻木味好似一d男人既體味
流動K11
k11係呢個味?無留意
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞