真巴絲一定噴香水 (34)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
睇哂兩條片同email

其實由頭到尾都無咩大說服力證據指證真係假貨
官方封email 表態純粹係:你唔係行貨就好大機會係假

條友話個味唔同 又講唔出咩大證據
你話佢無菠蘿味 咁都叫可以接受係證據
但無講
Performance 變到le labo 咁都可以算證據
又無講
Packing 有紙味/樽身d 字細/樽身有缺陷/張紙有污糟
除非好誇張
如果唔係呢d 真係好難算證據
如果真係要講官方authorized嘅
Nishane 官網直程冇List到香港同中國有authorized dealers
巴打們
想請教件事
黎緊想去日本買支城市限定
請問100ML係咪唔洗拆包裝直接手拎就可以上機
買左枝Dom rosa
點聞都覺得好L臭
好似酸醙味咁
咁做乜買
無試聞過?
之前仲諗過係佢地搵香水
Brian So 推過嘅通常都伏伏地...
聞過10週年版覺得ok
之後blind buy普通版柒左
真係人人Preference 唔同
基本上佢推10枝,我可能得1-2枝Ok
我都明咸魚青菜各有所愛
唔係特登踩佢 難得有廣東話香水片
基本上佢好多片我都有睇

但結論就係佢推嘅我通常都覺得伏
其實佢啲口味唔啱香港天氣,都唔太啱普通人嘅嗅覺
因為佢聞過咁多,接受程度高過好多人
而且佢係跟個人喜好去推香水,佢鍾意甜味/果味
再加上佢有錢,佢可以一支香水一年剩係冬天用幾日都照推
我睇佢啲YouTube片 我男友都話麻麻
香水呢家野勁personalize

係parfumerie tresor
關top accessories 咩事
呢支我都覺得吹大左
噴完=醉酒佬
Oud Maracuja
Carved Oud
早兩年未講niche成日話啲停產商業香非入不可咁
然後我買咗LNDL Prada lhomme DHI 各幾枝
到今日都未停產
幾支
你當佢財演咁就啱
4枝150ml Prada
仲要150
真係用到厭為止
呢支因為Noseway有,所以其實喺台灣已經紅左好多年,dcard ptt 長期有人講,好早期既Jus de rose都有大推呢支,唔明點解你要bring up Brian So⋯口味唔同呢樣野好難理解咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞