真巴絲一定噴香水 (34)

866 回覆
2 Like 2 Dislike
amouage reflection man有無類似但平啲嘅選擇
真 俾同事話似高級酒店廁所味 勁嬲
我睇唔起你個人打講啲咁既野多啲

講都冇講點正得過其他香水就一句彈埋黎 睇唔起designer ,都唔知點得出個結論

利申:
個櫃有一半都係designer
最鐘意Armani
gaiac 10 如果日本買值得入嗎?
時代廣場Armani近排終於肯放曬啲高訂系列出嚟
睇中咗Blanc Kogane但成三千幾銀
我個人黎講Gaiac 10 香係幾香 ,佢做出黎個種sink sense 係幾似,你可以想像自己平時趴係到唔覺意聞到自己沖完涼出黎陣味,中後調帶小小個種淡淡地既木味同musk ,mix埋一齊聞落好乾淨。

如果長期係室外就唔建議用,佢依隻只岩室內環境,而且projection 真係有代改善, 自high用係絕對冇問題,但如果係咁個CP值真係有啲差
高訂之前試過一隻咋 但我就一般般 ,有冇咩推薦
我都淨係試過幾隻我試嗰陣佢仲係收埋曬
試咗玉龍茶香 蘇州牡丹 香根草 Noir Kogane同埋Blanc Kogane
佢最出名係玉龍茶香同蘇州牡丹
不過Ching鍾意男香就應該啱玉龍茶香多啲
佢中性香嚟 好多男明星都有sell 但我係女都鍾意用
蘇州牡丹咪花味但我覺得少俗
我印象中男都啱用藍色嗰枝香根草 偏木質
Noir同Blanc冇記錯應該係定價最貴嗰兩枝 要成3200
枝Noir好撚 ‘kun’ 完全唔識欣賞
但Blanc我好鍾意 白花麝香嚟 係我心目中想要嘅體香 但真係好撚柒貴
Ching鍾意armani嘅話建議得閒去試吓
佢宜家咩都擺曬出嚟 黑色樽嗰堆都齊曬
玉龍係唔錯都係我謂一一隻有試,但我想試YOU 系列,但香港冇機會入,依家手上個支Armani gio parfum 都要特登搵代購先入到手。
BOIS D'ENCENS

Bleu Turquoise Giorgio

上次去musea個間本身想試玉龍同牡丹依兩隻,但最後被燒到係依兩隻,好正,考慮買selfridges+買
想請問有冇人知matiere premiere 係咪香港有得試
hysan dfs有
其他分店未去唔知
專櫃黎
黎緊去日本 諗住睇下日本牌子既香水
暫時會想去睇下Shiro同KITOWA
有無巴打有試過邊啲日牌香水覺得正 等我去多幾間試下香
lmlm
Edit(h), BAUM (shiseido既抵玩)
其實以上(加埋shiro,kitowa)去isetan都會搵到~
再去埋nose shop
好正 去伊勢丹慢慢試
多謝絲打
Hi 想放Guerlain嘅Bergamote Fantastico Extrait 11
50ml 原裝未開 ~$4500(價可議)
有意請留tg Thankss
好鍾意aesop karst陣味
但係又覺得aesop 性價比唔高
好快就散晒d味
各位知唔知有邊隻個味好似karst🙌🏻
水貨平一半好抵買
想問下大阪除咗nose shop仲有邊度有多啲香水賣?
日本買香水有冇平過香港好多?
我試左aux paradis覺得唔錯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞