真巴絲一定噴香水 (34)

866 回覆
2 Like 2 Dislike
千祈唔好,懷疑好多係打手評分,話支扮angel share 似既一定冇聞過真angel share
呢個牌子隻隻都有呢種汽水甜味
呢個牌子好多都吹大咗,有層次還有層次,香還香
香水最緊要香,有時唔使太有深度
有無巴絲係fragrancecom/ thefirstscent買過嘢?
第一次買唔知呢啲網真定假
我覺得performance係睇味
Le labo jml 花/木味果d本身隻味出都keep得ok 但點都無得同dior sauvage bleu de chanel 果d比
有d skin scent既note好似vetiver咁本身就好淡一定last唔到好耐
我都想Penhaligons但唔想過海佢animal head條line好靚
啱啊,入坑耐左發現喺香港真係好多香水都用唔到,又焗又熱,所以其實Jo Malone 紅都唔係冇道理,香味結構簡單唔複雜,喺香港用係好啱
珍 如果jml要做到long lasting,啲味根本唔會係一樣咁清新,lasting power 係睇香材而唔係concentration,好多人都唔明
獸頭係幾靚,不過試過幾支performance都幾差
我覺得Overpriced ,利申窮L
Duchess rose真係好香,但行到地鐵站已經開始冇味買咗都好少用
新手想請教
以前覺得噴完香水隔一陣又要補 唔係好似好快就無咩香味
所以懶左之後就好耐無用 但最近又想試下用返
以前用開Chloe Signature EDP
偏向中意柔和既甜香
有無巴絲有類似既香水推介 最好有門市可以去試下味
有冇巴打有用開Chanel 1957? 早幾日去買BDC嘅時候試左,覺得低調又幾好聞,最後太貴冇買到

返到去都係念念不忘第二日喺屋企都係咁聞張試味紙,唔知呢款啱唔啱男仔用? 會唔會有類似平啲嘅選擇
好撚正 但好貴 冇買到
佢個系列個beige同gardenia都好好聞
高訂系列真係唔同啲
噴上身先知 我就覺得太女仔 carry 唔到
可以last好耐嘅都好難係柔和 唔會啱香港夏天
你以前用幾多下同噴喺邊?柔和既香水係要over spray ,我會前頸2下、後頸2下、衫5,6下,要用到覺得會offend到人既程度先唔會比風吹2吹就冇味
原來要噴咁多
我以前真係蜻蜓點水咁hi落啲so called動脈位
再加一兩下噴落衫就完

好奇你咁樣噴完幾耐左右補一次
我唔會補,聞唔到咪當比個鼻休息下,但通常咁噴既話收工返到屋企換衫嗰下都仲會聞到好淡既味
試咗chanel 1957 覺得同韓國牌子hince隻the pillow前中調都有啲似如果有人想搵dupe可參考吓但係唔知香港邊度有得賣
我今日試左 我都覺得獸頭係overpriced 2k一支真係有1.5k都係去左個獸頭蓋度
獸頭d味我覺得係香既 都算tasteful + modern 但只係designer perfume既大路水平 同埋都真係似d&g/ck果d味
但係performance我覺得又未去到差 佢d味就唔係好balanced好nuanced果種 好似mr.sam就真係好甜 呢d味多數都last到好耐同埋有projection
台灣買le labo要排隊
上次去專門店個sales話唔可以自己試要係出門排隊 等個sales avaliable再1對1咁serve
Lemongrass陣味係好似蚊怕水 但個sale話支野有精油噴完哂太陽會易哂傷 唔好outdoor用
diptyque個summer collection好靚所以我都係想買
睇過無特別平
建議日本買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞