真巴絲一定噴香水 (34)

866 回覆
2 Like 2 Dislike
係日本帶咗支gaiac 10 返黎,但唔知係咪支野有問題。求解

第一:噴落去係水柱黎…
第二:唔知點解冇咩味… 同係店試差好多
我嗰枝係mist spray 嚟
雖然話skin scent 但噴3下身邊既人都會聞到

Btw shiro White Tea真係幾正 又平又fresh
但聞得多又有啲酒店大堂/沐浴露味
次貨嘖頭 凸凸

BTW Shiro 有入FREESIA MIST , white tea 還好
我依家諗返有少少後悔冇入埋 SPICE OF LIFE
Oh!謝謝!之後有機會去睇下先!
Le Labo個sprayer係咁,我支noir 29都係水柱
香港有冇地方試Electimuss
咁唔係正常wo
我33 15ml 唔係水柱
Le Labo啲噴頭質素係好參差,上Dcard search下大把
我枝Gaiac 10 同 Fluer d Orange 27都係
咁拿貴 咁既質素… btw我已經幫佢分裝咗,原裝個噴頭太難用..搞唔掂 。 如果香港有得幫換就最好
公鹿真係咁正?
T字頭黃店開咗小紅書係咩事
你有冇覺得唔同左味
咁又冇
知唔知HK邊到有得試Atelier Des Ors Pomelo Riviera?

因為試左L'artisan既Vétiver Écarlate 正考慮搵枝葡萄柚~
Thanks~~~~
邊到買le labo 平?
日本
鄉下
10月先有假
病假+weekend
Gaiac 10 不嬲冇味唔洗擔心
琴日試下打過去 問換唔換得個噴頭, 好彩佢話可以, 但只限50 / 100 ml , 換完正常返哂
日本買幾錢?
想試
好似計返日2200幾 , 但我個人覺得CP 值唔高, 香味佢要好耐先出到 一開頭得陣酒精香 差啲以為佢比錯野我 , 係等左10幾分鐘後先聞到有木味同musk ?! 但擴香能力真心差 。

總括黎講香味唔差(中後調) 但擴香能力太差,網上太多人吹話好能正我個人黎講水份成份高
咁我都係買santal 33算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞