真巴絲一定噴香水 (34)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
13?
下次去試多次先,順便試埋33
係,another 13
Santal 33我諗performance都公認合格的,成日係街聞到好公廁

利申:雖然another13係我signature scent,但非le labo打手,佢個價位太多選擇,買pd好過
Another 13 就算啦 , 香港地唔岩用, 熱少少濕少少 1個鐘頭都唔知有冇就散哂味, 留返係屋企訓前J下算

33 夏天用會比人話太濃, 得秋冬個幾個月岩岩好,le labo 最好performance 個隻暫時得佢真hold到6個鐘以上,其他還好 ,城市係列聽聞有啲唔差,但唔抱太多期望
我個人純粹覺得JML 太普通? 加上大部份都淡到傻,但佢濃味個啲又好撚濁… 好(攻)鼻,而且相對佢個個既價錢 都仲有好多好過佢

e.g Artisan Pure - John Varvatos
Encre Noire - Lalique
CK One

就咁依3隻都已經可以夠玩哂春夏秋冬
13 好極端
基本上得兩種
1 係近乎聞唔到
2 係覺得濃

因為musky味係咁…有兩種講法,

一種係因為平時已經接觸得太多,所以自己已經適應咗,洗衣液,汗臭,清潔劑。 其實好多都有 musk….所以如果有人覺得依隻musk好香,代表可能平時真係接觸得好少

另一種講法係本身天然既musk 係女性荷爾蒙影響底下會出眾啲,所以比較多女性會聞得出musk既味

不過有種musk 大部份人一定聞到就係喵咪 !! 喵咪身上陣味有時同musk 有差無幾 身邊啲fd 都係咁講
same
我唔鍾意le labo 13隻味 但身邊有人噴落衫到
朝早噴 夜晚我仲聞到佢浸味

反而byredo啲香水performance就真係超差
日本買 香港買 3枝都唔同味 全部都2個鐘就聞唔到
完全唔值呢個價
我有支lavande 31 我覺得performance好勁
Noir 29 performance都唔差
好似真係冇乜

唯一一次試過曬就係London
Top accessories有佢支roses vanille
想順便問埋,各位巴絲覺唔覺le labo個噴嘴好廢,似射啲香水出嚟多啲
同埋我之前噴衫會有漬
Tom Ford 枝oud wood真係好好聞,但係真係太貴買唔落手
你呢排有冇frd咁啱喺日本?
日本tom ford有幾隻味(包括oud wood)有10mL
好似稅後11000円
你可以試吓問frd幫手買
Thx 巴打,我問下人先
Aesop夏天香水一定要補噴
應該係哥德嗰種紫
有tacit rozu edisis
Tacit rozu落街秒散
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞