真巴絲一定噴香水 (34)

866 回覆
2 Like 2 Dislike
我今日試咗 朝早9點噴
到lunch time得返好淡嘅味
有冇人有byredo super cedar?
問咗試香紙隻味幾好聞
但performance會唔會好差?
有支100ml 成日用
fragrantica d人話唔long last無sillage我覺得真係睇人
我試過中午噴完 六七點落地鐵站交收
一行埋去條友就問係邊款香水
真係有咁勁
我好少聞到人香水味
多數係臭汗味
喺香水post話聞唔到其他人香水味又幾fun

但我認同如果搭車的話麻甩佬臭汗味一定係漆黑中嘅螢火蟲
自從用香水之後真係頂唔順D臭汗味\
或者女人有少少味都想走開
我自己噴keep到3 4個鐘 好快就聞唔到
夏天熱又大汗
所以好奇下點維持到咁耐 有幾fun
你而家先話夏天熱好快聞唔到自己香水味
我本身get左做你聞唔到人香水味係你出街聞唔到其他人噴左香水
咁香水po但聞唔到其他人香水味真係好fun嘛

利申: 會噴埋衫 indoor多 無乜汗 好少話3,4個鐘散哂
新手想開始玩香水,岩岩睇完 BS條片想試下啲神臺級

想問下以下呢啲大家會邊個platform (strawberry, fragranceX, SF/others 買比較多

1. Armani - Acqua di GIO
2. VERSACE - EROS
3. YSL - La Nuit De L'Homme
噴係自己度 過左幾個鐘 冇哂味我就聞唔到
有時fd問我聞唔聞到佢噴咩
要佢隊隻手過黎我先聞到
我就咁企佢隔離係聞唔到
想問下FragranceNet 香港送貨要幾耐
第一次訂唔係好清楚
三四個禮拜
有冇人試過枝擺左一排既香水漏油 但係其他擺埋一齊既香水又冇事喎
d油抺完隔一排睇返又有油摻出黎
個噴頭都腐蝕到甩左小小色
夏天真係一街都好臭
我平時會噴多幾下等我淨係聞到自己D香水味
designer 莎莎買算啦唔洗搞咁多
但莎莎同colormix唔係好多假野 係都去dfs...
最後想搵個地方試下
John Varvatos - Artisan Pure 同
Mancera - Cedrat Boise
價錢afford到又好似唔錯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞