真巴絲一定噴香水 (34)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
男人老狗唔好搞咁多嘢啦
呢隻同 Yuzu 同雲呢拿都好想買
幾隻味都好正
諗緊買邊支
呢隻我覺得有啲濃
Yuzu前調麻麻哋,但係中後都好好聞
Yuzu我都係咁覺得 所以而家都1516緊
Rosa係濃濃地 條友話噴2-3下已經夠 但係下午可能要補噴 但係隻味真係幾屈
咁我覺得好似唔買好過感覺佢唔係幾持久
可能因為我係夏天試,出邊好焗加埋呢隻味我覺得好辛苦
Guerlain我入手咗florabloom好鍾意
我最後都真係買左Rosa Palissandro ,
佢hi到袋過幾日飄出黎D味都仲係好正。
yuzu前調真係不太吸引,我買枝sample試完就算了~
今日試florabloom好甜下平時唔係成日carry到
佢隻味係正 但係個感覺好似係着得靚仔少少先可以噴
今日我睇埋Nerolia Vetiver 浸橙花味都幾出幾正
新手(男)想買一支少同人撞既試下
唔想話好搶味既 休閒/工作都可以用
想問acqua di parma colonia
定jo malone oak and hazelnut
會比較推薦
謝謝
建議你親身試味

之前試過oak n hazelnut 覺得適合秋冬多啲
冇乜所謂, 反正兩支都除左自己冇人會聞到
jo malone 就算尻數啦...
acqua di parma - 我個人堆柚子 ,但我懶得嘖 ,直接買左擴香放公司枱頭算,so far 同事都覺得唔錯
唔好咁講 jml係新手嘅必經之路
English pear
唔該咁多位先
我都聽講jo malone 好易散
但係估唔到屌得咁勁
我係wild bluebell
成日望住啲新手frd死都唔聽我講
第一枝係都要買jml
係唔明點解jml performance 人人喊屌
Le labo 有過之而無不及又人人喊買
我買唔起le labo
咁啲味又真係好聞易入口嘅
玩得多自然會試其他 brand
想問吓有冇人用緊Penhaligon's 魔藥系列嘅香水
新手再問 你地通常係去邊度試多幾隻唔同既香水(除左專櫃之外 )
睇舊post話top 係指 尖沙咀賣香水間top?
ig店the fxxxt sxxxx係咪信得過?
唔該
Penhaligon’s the favorite幾香唔知持唔持久呢
尖沙咀果間岩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞