[PS5]FINAL FANTASY VII REBIRTH討論區 (10) 幾時有得斬鳩查德利條粉腸

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
又唔係時停一完就無heat
heat緊亦唔會大爆炸
單人vr有一本書,所以第一次挑戰點都冇可能max weapon level。呢d片都係挑戰自己,唔係for未過關既人參考;最近仲有一個打法係靠賭博出雷電,分幾鐘就打完
zack幫cloud上防壁
cloud開真勇猛擋哂odin攻擊,留意有d招唔擋得就避
擋完有時間就轟個大魔法
正路唔會俾佢出到斬鐵劍
呢關難在會俾佢困入次元空間不停扣血又打唔到佢,一定要儘快走出去唔好俾佢困到
之後就係時間停止,佢出之前即刻轉zack食左佢

友情打左10幾次先過
英雄打左幾次就過
佢連burst條bar都係就完先啱啱好..
同埋點解我咁講係因為max同8如果之間嘅差距存在加攻
大概會係40-50/更多
已經等於一粒滿lv嘅威力
所以我就係話佢前設係要打晒hard先打vr
想睇喎, 靠賭出雷電
如果你嘅意思係8級武器複製唔到條片100%嘅打法我同意
但係絕對跟到個思路 點都做到九成
最後嗰一成咪自己執生 例如burst嗰陣補多吓stop
https://youtu.be/C-673vEXB8k?si=-C8TTBdLNYtF__pa
有人抄佢功課打左個更快成積出黎,不過呢個應該係第一個分享
佢留言有話自己打咗場1分27
賭博粒珠係咩原理, 我好似完全冇用過
扣好少ATB?定係打多啲傷害, 唔係好睇得明

上面講緊呢個
不過佢好明顯係抄(同埋「照顧」睇唔到youtube既人)所以唔分享link,睇原作者啦
用嗰陣會隨機喺全隊人身上抽一粒珠嘅招嚟用
淨係裝雷珠就可以固定出雷魔法 仲有1/3機會用一格atb出大魔法
又幾抵死
不過都係得cloud呢關最有用
咁啱後三關都弱雷
咦去到11章轉左到用Tifa彈琴之後 好似易左
用Tifa再彈Tifa Theme第一下就A左
終於一周目左
100滿分我會比97分
Queen's Blood高質到應該直頭整隻獨立手機game

白頭佬HANG機中
本來菲拉就係阻止世界分裂
肥仔冇咗白卡雲佢哋
點會夠命運守護者打
要死就點都死硬...
我好想快啲睇第三集
大草原

咁第一集完你會想知命運改變咗
咁AERITH重要唔要死
而家...
佢好多位都會停耐d好似想你cap 圖咁
而個位我都有cap
我覺得白卡仔知
只係第1 故事線問題
最後那段我都肯定唔到自己睇緊邊條線嘅故事
到底係無印版嘅定REMAKE定其他世界嘅
第2 白卡仔主觀問題
雲仔到底係知道咗但又忽咗
定佢真係知那個係生命之流入面嘅AERITH
(佢完全幻覺嘅可能我覺得唔高)
個原理係咩?同就咁落大雷有咩分別
係咪除咗有!嘅招外都擋到?
好ON9...成日唔記得洞察...
記得那次又死咗...入去再打贏咗先醒起沒洞察...
HARD來講又唔想再打過...CLS
yes
一定要上防壁同魔法要配埋吸HP
擋ODIN攻擊都幾痛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞