[PS5]FINAL FANTASY VII REBIRTH討論區 (10) 幾時有得斬鳩查德利條粉腸

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
岩岩終於打爆機
想問下巴打們
係咪依家要揀第幾章玩就一定入hard?
唔係好明 可維持現階段的任務通關狀況
同埋可維持曾經通關的任務
有咩分別?
大家多數爆機後係入返去清任開地圖定點?

同埋想問下點樣可以快速刷70lv
同埋魔晶石ap
熔岩=物理攻擊
爆左,感覺上白髮佬仲易打過上一集,cloud 用真brave 再加lv3防禦魔晶石,不停完美防守再反擊好快已經break , break 兩次已經冇左3分2血 之後用兇斬完場
唔係
可以揀easy

升70lv唔駛刷,開hard出黎玩齋打王唔打怪都會極快上70
我由50上70第3章就到,完全冇刷過
AP既話建議喺Cosmo Canyon打第一個討伐任務,冰魔法好快秒,先升ap後升lv會比較理想
啲龜去到70lv超過1萬血,要Aerith戴咗Gi族手套先可以秒
今集屈parry同大魔法
之前見巴打話爆機後升ap有唔知幾多倍
咁我依家去升ap 係咪要入hard 先有多倍?

入hard既第12章打cosmo canyon討伐任務
一回就升27ap
仲未計有4粒ap up水晶同雙倍ap既chocoking armband
唔該晒
去試下先
好感動 終於挨到同TIFA上摩天輪 咩都抵返晒
舞台劇一開始唔知做咩,但3條女都好靚

不過真係要屌下第11章隻貓段章節
明明諗住到戲玉,點知無啦啦要控隻貓
扔箱個動作又慢悶到仆街
仲要我本身唔係好識用隻貓,又要迫我用隻貓單挑,最尾要轉easy先打得過
玩到好撚燥
第二次去金碟,諗住skip晒全部新支線同小遊戲直衝主線算,會唔會miss咗啲咩值得玩嘅嘢? 多唔多人係咁

另外唔知點解我同隻貓係無任何好感度,係咪正常
隻狗我玩到燥
打hard大佬差啲掉手掣

貓唔係好玩,但冇狗咁辛苦
掉箱仲要掉好多次真係turn off,掉兩次都算,成個章節要掉4、5次
最後仲要掉10個箱先有獎賞

到你玩貓打vincent都好地
完全係打少個
第十三章主線都要幾粒鐘先破到
第十二章主要係玩騎雞賽跑都好曬時間

貓加入既時候好奇怪,又講明係神羅員工,玩家冇feel都正常
https://youtu.be/hMl3rfHQ2ng
tifa普通秘技同破嘅普攻分別
即係要等到就爆機先可以解?
陸行鳥armband 係3 倍
12 章就會打比你
我手殘黨,對我嚟講最難係單挑無得轉隊友嗰啲
隻狗都卡咗陣關,執過堆石之後都叫過到,但都係偏悶

但貓真係好撚難頂,掉箱扔撚到好燥
全關都係無電/故障 -> 去扔箱 無限loop咗勁多次
完全無誠意,為做而做
最on9係隻貓呢關成段劇情係0推進,就算抽起咗都對隻game係無影響
感覺上好似係隻game就整完,最尾求其搵個位攝落去俾返啲戲份隻貓咁
其實我都唔係好明點解隻貓會無啦啦join咗入嚟
佢帶完我落碟下區,搞掂晒啲嘢,唔係應該返上去返工咩
其他人join入嚟都係有共同敵人,要打神羅/sephiroth,但隻貓明明係神羅員工join入嚟係為咗咩
CS
頭先睇少少解說先知 ff7 remake
菲拉3個顏色兵代表AC 思念體3人組
未爆機?後面有講
菲拉名對返思念體3人組 3把武器
C10ud
Seph1r0th
好似都係條出路
我研究下先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞