[PS5]FINAL FANTASY VII REBIRTH討論區 (10) 幾時有得斬鳩查德利條粉腸

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
好似話粒賭博石有特別玩法好好用
條蟲難鳩避到,唔知佢判定係點
其實rebirth 新增雙人技、block 系統係難玩咗
唔洗由一開頭再打過,但就罰你睇片
喺邊度攞,點解我爆咗機都冇
終於爆咗主線
意猶未盡諗住上youtube睇次OG Playthrough (太舊應該無心機玩)
睇完再玩埋CC
本篇我白金咗,反而DLC我打箱過唔到而冇白金
我用賭石過單人cloud 任

簡單黎講,雷-吸MP 雷-快唱 雷-加傷 必要
ATB boost, MP, HP, 魔幻, 敵方招式,其他被動

唔可以有其他魔法珠,包括時間、其他元素等

玩法就係入場ATB boost,sonic boom 加魔攻,之後不停賭博
打仙人掌放魔法陣無敵個設定係咪取消左
仆街我未過
課長任好似係
禁多幾下
仲落boost同enemy skill?
唔係有機會roll到咩
唔怪得我冇,呢個任搞唔掂
剩係roll magic,唔會出ability
Allows you to use an ability or spell from the party's equipped materia at random with Gamble. Spells cast with Gamble will consume MP.
睇描述係會出到
同埋見speedrun片留言區片主都話落atb boost會有機會roll到 但係cooldown未夠會出唔到
你岩,當初我睇到佢有wind current以為佢有裝,但其實果招英文名叫sonic boom
見其中一個拍片嘅話會裝skill master
因為三級魔法計唔同技能 所以唔好彩出一級魔法都會計落skill master
玩完CC, rebirth入gongaga, cissinei出場首BGM當堂灰晒
隻game到而家大眾普遍投訴就3點
1. 效能同光影優化問題
2. 開放世界整得差(唔玩支線就可以當開放世界唔存在)
3. 某d小遊戲有d唔關難度事但好on9既位

所以呢隻game淨玩主線同QB 其他小遊戲最多玩3場
中意難度就玩多次主線劇HARD 1~14
隻game就95分

其他野追去玩既話就會發現好多濕9缺點
好感度就會開始下降

QB如果畢業後出隻NPC可以高難度隨機出牌比人畢業後都有興趣不斷玩就更好
最難既終極生存都太公式
最好直頭出隻可以玩家對戰既手機game
兩隊菜刀王
諗都覺得好笑
戰鬥系統豐富左
唔同情況要唔同方法對應,玩法冇咁單一
所以變相就"難"左
好似成個系列得佢一個係白色?
可能關後面既劇情事

其他角色既試練係針對緊自身痛苦既親身體驗。
個Cloud 浸魔晄浸到short short,到Rebirth 既劇情為止都係記憶混亂(唔係假借Zack既記憶就係d記憶老作既),咁既情況點試練。。。
仲有好多彩蛋位
格拉斯蘭返米德加條路附近行行下會轉左播zack首音樂
果陣玩玩下突然轉左音樂,再望返個景,即刻諗起個位可能就係cc結局既位置
舞場劇開頭又講緊3個1st
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞