[PS5]FINAL FANTASY VII REBIRTH討論區 (10) 幾時有得斬鳩查德利條粉腸

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
呢隻game要白金+全100%真係要對隻game好有愛先得
好多野收收埋埋 非常唔人性化

隻game好多重要進度資訊係要入play log睇,但play log竟然收埋係system入面

地圖個完成度d野show一半唔show一半,d藏寶箱任 陸行鳥發現 唔會show埋進度係地圖

敵人報告唔分類又係搵死人

咁多唔同挑戰要唔同配法去打,裝備同魔晶石無得save profile,每次要重新再執果7條友既魔晶石就會想棄game
remake打箱過唔到我就再冇白金打算
間屋幾好玩
起碼唔使好似今集咁輸第十場就要由第一場重新打過
我覺得今集難好多喎
其實有冇方法防蠕蟲食
女忍者
我覺得寶藏點做得最差,又無聊回報又低。其次就係陸行鳥站牌,竟然設計到d雀有保護色

不過上面兩個白金冇要求就冇咩人屌。

敵人報告又真係難搵,我多數入去戰鬥睇報告再retry仲快,不過vr連戰就冇辦法咁做啦。
得返一個人就唔會被食
我成日用尤菲閃避都比佢食咗,打咗足足4日先過到,反而最後5連戰1次就攪掂
Remake拎緒神黃昏晶打咗勁耐先拎到
Fury ring同genji ring邊隻加乘多啲?
原來Fury ring 係+30%傷害及被傷害
效果仲大力過genji earrings
放個大雷電都好似會打停佢
啲驛站係幾鳩
保護色搞到成日聽到叫聲 停底又唔見隻雀
不過冇專登清,淨係開地圖同解支線應該都清到8成
我爆機只係漏咗三個
終於爆機
明眀擋到都要死
上集易好多,今集hard打final boss成隊一執錯珠就卡到好似打魂系game咁,下下大招打淨你1血,又要睇住mp做人
normal 奧丁都打唔嬴
想問有d 技能書要玩返hard mode d支線先拎到
點先可以玩返d 支線
remake易好多,長期擋住當回合制咁玩就得
rebirth普通擋廢左好多,要你玩parry
final有坦同冇坦都已經差好遠
我一邊黑人同狗一隊好輕鬆
但另一邊tifa尤菲打手隊,死好多次先過到
reset 支線
呢點都幾on9
陸行鳥跳圈個操控點解可以set得咁撚仆街
唔比自由視角,向上向下又冇得反轉
唔比自由視角呢個真心仆街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞