[PS5]FINAL FANTASY VII REBIRTH討論區 (10) 幾時有得斬鳩查德利條粉腸

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
去到第三訓練場,點拎4800分,成日miss圈圈
唔駛同時
提早衝下面見到陸行鳥有風就可以飛上去
最尾要兜番轉頭去吹風扇,唔係一定食唔晒啲分
4800 好似最低要求咋喎

最高分要係最後風扇果度食完500 x2 返轉頭再吹過上去由300 圈開始衝
最多得二千幾分咋
終於爆hard
錫菲最後都幾難打
會咁覺得一定未打VR
要youtube睇下人地點飛
金碟有關出臭臭花加條龍都未打贏
今晚先
友情之證、單人傳說任、異界統治者 is waiting for you
課長 肌肉競技場點打..
諗住清哂所以野先去爆機 依家卡關
網上攻略齊全
單人差隻貓
其實單人真係幾好玩
練到隻貓下下都parry到先打得嬴
啲黑色命運咩咩幫佢醫好咗
因為佢果下唔suppose死
貓單人算易,搵隻莫古出黎坦,自己走到遠一遠,隻野一死就再召過,輕鬆
菲拉
我覺得難在佢死咗要重新睇片...
Aerith真係慘到喊出嚟
戰慄的四者相剋係咪痴撚線架!
玩野咩 SIDE QUEST要玩咁多陸行鳥....
𨳒完即刻贏,打𨶙到我…..
強尼收藏品爭最難果4個

1 - 3D鬥士最難果關,打白長毛pause大法都輸。我認我廢,但大家都入100羊玩你駛咩打我咁多鎚,屌你

2 - 愛麗絲沙漠仙人掌任務。打極都係得4xxx分。。。佢要6000分先當過。。究竟係點玩

3 - 傳說/單人模擬器,未開始研究。。鳩打場場都俾人秒 我已經全員70,金碟,神羅課長戰鬥廣場,隱藏武士boss都過左,以為自己都ok點諗到會被秒

打左差唔多160個鐘,除左hard同以上幾樣,基本上全部mini game都完成高級。

評價同大部分人都一樣,
好多小遊戲都玩到人好忟憎,
top 5討厭按順序係:
1. 3D鬥士 2.愛麗絲仙人掌 3.陸行鳥滑翔
4. 貓貓搭𨋢掉箱 5.拉罐引雞

光影一到室內就痴左線,
我玩Tifa約會果段,
去到鬼魂酒店搭𨋢佢變左男人成面鬚咁

另外鏡頭又係,尾段打前後門神都唔知打緊乜
3A大作黎講,呢兩個大缺點真係好難講得過。

仲有好多人講既貢加加同星隕難搵路,
都唔再重覆。

故事節奏唔好,太多小遊戲干擾,
大哥果度又成日故弄玄虛,
攪到對條主線好斷斷續續,
正想投入又俾其他野打斷。
去到13章先叫做正式開始。

雖然好似踩左咁耐,但其實都係好好玩。
CG都真係靚又做得夠長,
臨尾14章boss好緊張刺激,又有尖叫位。
個end做得好動人,藍天白雲草地,
但都掩蓋唔到果種傷感

只可以話,remake令到我期待過高,
等左幾年,預想係不朽神作,
點知出黎就太多小暇疵。。。

但就算係咁,
可能係我強逼症,話今集唔白金,
玩玩下都差唔多收集晒
講真呢隻game都幾適合m底人士玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞