[PS5]FINAL FANTASY VII REBIRTH討論區 (10) 幾時有得斬鳩查德利條粉腸

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
下水道?
定你講緊跳車
人哋用尤菲手殘迴避,我用尤菲手殘迴避,睇片就人哋完美迴避到,我就大約4-5下會中一下,都唔知點解
因為人地啲片係錄果啲完美迴避到既

中左果啲冇upload

打齊聲高呼果關,兩條蟲一野食兩件,人地可以閃到
咪打晒堆單人vr
FF5既角色黎
同時發生啦
大哥揀右邊定左邊定唔揀都有三個世界了 但最後都係要死=融合
想問 其實zack無揀到救cloud/Biggs咪坐係教堂門口 但又見到白頭佬
之後aerith推cloud落花叢 後面有影到白頭佬入教堂
即係同一條世界線?

個條世界線既時序係:
1.zack出左門口猶豫緊
2.cloud (aerith唔肯定)係原世界跌落街再穿越到左呢個世界線 係輪椅起身 唔知點解間屋無人
3.拍拖再去教堂
4.zack落唔到決定坐左係門口 撞到白頭佬 比人斬左去黑菲拉既世界 時空夾縫?
5.aerith比完白魔晶石再推cloud落花叢番原世界
6.白頭佬入教堂

咁樣岩唔岩?
感覺係原世界aerith無左白魔晶石所以一齊穿越過黎再拎第二粒白魔晶石? 好似marvel endgame咁
你鍾意叫呢啲情況做融合嘅話就隨便你啦
比人融合左咪消失
比殞石炸完 其實都係入番lifestream
細心睇返, 第9章有紅車, 係Tifa駕駛
隻貓直接坐Tifa大脾...個背靠Tifa對波
唔係cloud駕駛咩?
想問下有冇d魔晶石係hard/2周目先拎到?
因為岩岩完左1周目,練完lv諗緊好無即刻去練曬ap先再慢慢砌
由第8章入第9章, 一開始係Tifa駕駛
打咗Gilgamesh未?
雖然佢唔係hard mode先打得, 但打贏佢有晶

有啲額外晶石要hard mode既VR或者battleground 打贏先有
未打
50lv打唔贏
咁睇可能遲d刷多次ap算
升曬lv升曬依家d石打順暢d先
有兩個選擇既

1) 玩埋hard mode先, 打完ch12再轉返easy打埋Gilgamesh佢
2) 我未玩hard已經走去練晶, Cosmo Canyon 第一個戰鬥任務, 刷咗3百隻黃色忍者龜, 將綠藍黃晶都練到爆, 係差紫色晶慢慢上
屬性同swift cast 都要滿
呢三隻忍者龜加好少咋喎
勁快喎. 三角形就可以re-gen
一次練7個角色既晶
入場冰魔法就秒
反正都多重世界 一條線就CT 一條就CA 一條就ZA 最後一條CS
機械貓都冇感覺架啦
用tifa閃打到出汗
卡左勁耐
連tifa迴避距離咁遠都好難避條蟲
入slow mo 再用後空翻可以閃
但太早太遲都會俾佢食到
9999傷都秒唔到囉,跟住追打三隻仲嘥時間,第一頁嗰個方法唔係仲快咩,都係30秒5場(不過loading仲耐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞