[PS5]FINAL FANTASY VII REBIRTH討論區 (10) 幾時有得斬鳩查德利條粉腸

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
見有巴打話aerith同cloud性格夾過tifa
好心啦 cloud呢d又毒撚又白卡
邊有人會夾到架
tifa都話青梅竹馬 我都算
aerith對住個白卡都會中意得落 真係impossible
tifa細細個有老母洗腦 除左cloud之外 其他人唔會睇得上眼
其實原作入面Tifa同Cloud冇青梅竹馬
只係識得, 唔係咁熟
如果唔係有2條粉腸黐住tifa cloud洗做毒撚
佢地兩個的確係唔算好熟
不過TOTP小說講過佢地好細好細個陣有一齊玩
之後應該因為上山事件,令到兩家無再來往
其實無論邊個襯啲都好
CLOUD最終選擇都係TIFA
佢由細到大都只鍾情TIFA
真係冇乜交集,明明兩個都咁在意對方
想問下有無人物配裝同魔石既推介

想問下原版用7th heaven有無繁中版既mod可以用

雖然都睇得明但有d字眼同官方既又唔同d
只可以話有啲係每個角色都啱用, 例如強化防/精準防/HP/氣卦之類
主線其實不論normal/hard難度都冇咩所謂
係VR先要大執
嗱...如果你講到最後一句...又要LOOP返上幾個PO嘅嘢啦...
性格夾同鍾意係2回事來
性格夾係其中一個因素啫
白卡唔係性格來~有得醫
況且佢係被白頭佬洗咗腦先變白卡佬啫
唔係真係白卡...
毒撚嘅嘢...你只要生得靚仔
毒撚自然會變COOL

就算TIFA...去到約會那個場口...
CLOUD伸手重話「今次要好好捉實」

我心諗...屌你咁L串靚仔真係大晒
我女神借錢比佢開公司~自己賺錢去改車我都未同條白卡計數
重咁L串...
呢隻game 除左特定戰鬥要跟住執之外,配珠人人唔同,思路大約都係咁上下

物攻角 換血多配氣卦
魔攻角 魔法珠 連 吸MP / 範圍化
其中一個幫手上buff 急速 連 範圍化
三人中至少一人裝復活

全民帶HP、精防、回復

ATB 連結比儲ATB 快既角色,例如黑鬼

先發制人、ATB 增幅、力竭ATB、屬性都係非常有用既珠,有得塞就塞

裝離不開珠孔多,披風、陸行鳥王比常用角,我通常cloud 用陸行鳥 開場先有1格ATB,再ATB 增幅變兩格,上範圍化急速再開真勇猛
其實有嘅
但唔少係官方後補
唔理後唔後補
TIFA好多嘢係唔記得嘅~因為撞到頭...又受過重傷...

雲仔細個救過TIFA本人同佢隻貓幾次
TIFA被白頭佬斬完救佢嘅其實都係雲仔~

所以佢對住TIFA的確兌現到「成為佢嘅英雄」嘅承諾
只係呢啲嘢TIFA到REBIRTH都未真係記得返晒
只係一部份
佢哋命中注定嘅感覺係強好多~

只係CLOUD細細個被中傷~先搞到佢冇乜再同TIFA直接交往
都同雲仔家底有關嘅~
但TIFA都感覺到雲仔係在意佢同幫過佢~雖然佢唔記得~所以先喺雲仔走之前喺水塔同佢講那番說話
都要嘅...
雲仔家喺條村度有少少被人排擠...
同埋粉腸來講好似唔止2條
咁講真...單論條件
雲仔由細到大都幾好...
一家人唔洗計到咁盡呀?
唔滿意最多咪訓教堂
又靚仔又似陸行鳥
呢條白卡僅次白頭佬咁可惡
雲仔家底係咩?
似陸行鳥有咩好 好騎?
外鄉佬
thanks
感謝你的意見
lm
lm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞