[PS5]FINAL FANTASY VII REBIRTH討論區 (10) 幾時有得斬鳩查德利條粉腸

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
大家有咩必升魔晶推介?
打hard 用得著既
屬性 魔法強化 快速施法
紫色嗰堆加基本屬性/atb
已解決
其實暗黑有無用?
旅館老闆布洛德係咪變左黑斗篷
想清hard mode同時白金
但係咁嘅話就即係要白金咗之後白卡先上到9級武器
我唔記得係第幾章講
印象好濛
爆機先返去打查德利
想清hard mode同時白金

vr已經打完
好似係11章
nibelheim搵源氏碎片嗰陣
12章特登揀錯約會對象/loveless失手到冇s,就可以升左9級武先白金,不過冇咩意思
諗諗吓都唔使,全收藏個獎盃要返去搵johnny先跳,一路唔搵佢就得
都話想破hard mode同時白金
係咪咁難明
係,因為完全唔明你想講咩
想屌隻game呢方面設計得戇鳩囉
升爆把武器之後就無嘢需要再打
喺唔重玩嘅情況之下無得用全盛狀態打大佬
奧丁招陽炎點閃?一野接招死,痴撚線
咁你唔重玩隻大佬都唔算係全盛(hard難度)姐
有咩好屌
Thanks
第一次兩邊都唔係全盛咪無所謂
如果第二次就兩邊都係全盛我會覺得開心啲囉
同埋hard mode可以當係另一隻game嚟玩 例如個採花任
而家諗到升爆武器嘅時候已經無嘢需要打 咪有啲空虛感
你方向錯左,hard mode主線唔難
我爆完一周目直接hard、冇刷lv冇刷ap都輕鬆過
最難係vr
要挑戰多次課長咪即係要玩多次小遊戲囉?

即係要完整解哂隻GAME所有野
要一周目+全清地圖 支線 小遊戲 戰鬥模擬器
之後清一次HARD MODE 1~14 + 重置所以支線,用HARD MODE全部支線再解一次?
先可以100%清哂成隻GAME?
我覺得隻game係預你先打hard主線再打VR
而VR又得友情之證同另外堆十連係可以以全盛挑戰

當然每人玩法唔同,呢個只係我睇法。岩岩我以為你目標係拎白金果刻同時完成所有野,所以先唔明白你既疑問。

意猶未盡嘅,升完武器滿可以再去玩下hard主線,友情之證,單人VR果d。我hard ch14過左4次,友情之證過左5次然後就冇再開過game啦
技能書、party level、珠未升滿去挑友情之證

難度真係好高,打左兩晚都未過到奧汀個含家產,不過feel 到愈打愈順,前面啲關由唔穩打到依家輕鬆
有個大陸仔整左個ff7 rebirth wiki
資料都好齊下
但殘體字,自己考慮要唔要睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞