[PS5]FINAL FANTASY VII REBIRTH討論區 (10) 幾時有得斬鳩查德利條粉腸

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
飛機鳩㩒都過
唔好慳三角型同唔好慳補血就得
源氏裝備打HARD隱藏王既材料係咪可以無限出?
我見其他材料只夠做3件
可以做哂3隻源氏手?
有咁多角色打到咁高傷咩

白卡雲同aerith交換用都得
白卡雲單人任隻白狼夠卡一兩日

Red13 隻蛙、黑鬼隻龜都難打

反而貓、aerith、Tifa 都易
唔俾自由視角之餘仲要搞9你R3
有時唔撚記得佢唔俾你郁視角,屌你老母郁撚左個r3搞到佢又向下飛
無去研究
Tifa打唔到咩? Tifa好似超高攻
因為另外2件好似好廢
不過我岩岩再打HARD既隱藏王,好似HARD材料只會掉一次
岩岩重開章節再試一次
確定每隻HARD隱藏王材料只會掉一次
即係源氏3件套都只可各做1件

順做分享下HARD隱藏王打法
基本配置我係抄佢
https://youtu.be/rbon5dQL9Bs?si=zfY5-hNwxWUMWt3E

但我手殘黨有再改下
我用Cloud Tifa Aerith,魔晶石無練爆
Cloud同Tifa刷ATB好快,但Aerith好慢,所以我已經放棄Aerith做補師,接近無用過佢,主要都係操作Cloud同Tifa
2粒祈禱2粒先發制人各比Cloud同Tifa,Tifa急速+範圍化
基本動作開場Tifa範圍化急速,Cloud電漿放電
之後就每2格ATB就放一次無序猛擊
半血就祈禱
loop到王死
除左某幾隻王要特別換下飾品(防即死/防蛙化/防石化)
王出大招就走開
手殘黨都輕鬆打贏

可能轉Cloud Yuffie Barret
用埋Barret堅忍不拔+雪崩精神
有機會再輕鬆d
有心機時再試
果幾隻隱藏王對比VR 果堆痴線佬真係唔算太難,基本配置都可以輕鬆殺,Aerith 打卒一入場ATB 增幅,大風範圍化吸MP 快唱,除左大佬同抗風外冇怪企得穩
唔好用aerith/巴
用番yuffie tifa呢d快既 你好易避到就heat就屌打
一粒風珠點連三粒藍珠? 定巴打你係講裝三粒風珠連三粒藍珠?
冇錯,三粒珠連,吸MP 可以連雷風雙元素
雙屬梗係連快唱
單打一場既隱藏王對比vr堆連續戰真頭係簡單
只要識令隻怪入heat就冇難度
吉爾伽美修 一周目50lv都未到 連啲召喚獸都打唔贏
115hr 爆左了

內有劇透同劇透嘅分析+下集predict

btw 想問下精準防禦有冇技巧
https://youtu.be/uHYu-cxugsU?si=y6PJSxXPB0jw14jX
依個日本人有另一種解讀,內有嚴重劇透,建議爆機或者有玩過原作嘅先睇
練多啲
咁大哥要開後宮
點都好過睇白卡開後宮
睇唔明日文 有冇人解釋下
簡單嚟講remake 破命運時主角成班人創立左新嘅世界線,但rebirth 只有白咭自己一個突破命運,去接刀時出現彩虹,之後白髮佬把刀有兩個唔同shot 分別係有血同冇血,呢個就係命運嘅分歧點 只有白咭睇到賣花女因為只有佢超越到命運,而大佬亦都有超越命運嘅能力,佢可以係彩虹道遊走,即係唔同嘅世界線,最後嘅目的就係reunion,將世界線集合同重生。ultimate 本書有野村訪問應該會講得再詳細少少
得隻貓唔得其他人都有招可9999
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞