[PS5]FINAL FANTASY VII REBIRTH討論區 (10) 幾時有得斬鳩查德利條粉腸

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
白金難度:

課長bug > VR > 小遊戲 > 搵路 > 主線 hard
https://youtu.be/yMw88jxtJog?si=0oUpxa2xLiYRyzzi

呢個大顛

尋晚睇個Leo 玩已經好顛,點知呢個仲誇張,第二關隻狼可以咁易

構圖靚到
一周目打果陣未熟個戰鬥系統姐
睇白卡同白頭兩個傾計果度 好明顯見d世界融合緊
大哥去搵Biggs定寶條又係咁比人追殺 就係融合緊既證明啦 唔死都變番死
4星狗同5星狗同一個世界出現
後面好正 但我唔中意佢泳裝執陰
唔係好明 入左夢既世界拎左粒白魔晶石 出番黎又比番aerith 佢又比番粒甩左色既比cloud?
aerith 條頭帶有時好似唔同色咁,唔知係咪我錯覺定光暗角度問題
玩到海灘

之前避晒彈琴
但响海灘玩多次又覺得都掌握到
原來放低個手制玩會好好多
較快d會易玩d
無玩過原版 本身有水葬即係cloud知aerith死左
依家無左即係佢唔知aerith死左? 仲係以為有救到佢? 定其實係aerith突登用lifestream比d幻覺佢?
多謝tips
會試下呢個方法
爆機了 感覺好似完得好突然咁
仲有好叉多野無解釋
無第一集果種好想快d睇第二集既感覺
係喎...可能太短...有啲怪
剪得太碎
應該唔係同一粒來
但唔知聽乜水講~叉咗電嘅白魔晶石似乎全部世界加埋得1粒
錯覺啫
屌 我check番 tifa係 92% 好感 aerith係88% 點解最後會同aerith約會
友情終於去到第10關又比Odin斬鐵劍
打返1 on 1 練下先
大家覺得友情定英雄難打d
完全唔知佢做乜鳩
係咁定身再強姦
突然諗起 remake果陣barret比白頭佬插左一刀
有無解釋番點解無死?
起碼睇得明佢做緊乜先, 啲招都大路, 但我估要跟足佢咁配先得

>>>>Max Party/Character/Weapon Level

max weapon level應該係重點..因為再有加攻
如果唔max唔似可以咁打, 要max即係要打晒主線hard先打vr
每關斬多幾吓啫
我就唔夠膽咁落定論, 你望吓佢第2關個stop係啱啱好夠burst
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞