[PS5]FINAL FANTASY VII REBIRTH討論區 (10) 幾時有得斬鳩查德利條粉腸

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
我都係DOWN繁中版~我重有個檔~但唔記得邊度搵...
我知,只係話佢地絕對唔係青梅咁咁多互動
條條女都想摸下佢個鳥頭
喺啲女眼中係可愛~
但樣衰嘅話只係低能
溝L咗我女神重咁L串

我覺得相處落係AERITH同雲仔夾~
性格係TIFA夾~
TIFA感覺比較中性~佢同AERITH一齊玩就明顯積格進取咗~
尤其喺AERITH刺激下~重會主動誘惑青頭雲...
但同雲仔一齊~喺冇AERITH嘅時候明顯靜啲~(約會唔計啦)
本性來講TIFA都係鍾意認下叻~走來走去~只係大個咗嘅經歷~令菱角磨平咗~更虧忌人哋~但真性情都間中會露出來~(上個PO好似有巴打講過類似嘅嘢)

AERITH同雲仔正如有巴打講~似係一凸一凹~雲仔咁被動嘅時候
佢會推住雲仔向前~至少如果佢哋相處~間屋都嘈啲~我相信TIFA嘅話可以成日間屋都冇聲
但係雲仔對住AERITH經常一副「冇你咁好氣」嘅感覺
明顯過唔到電...
佢對住TIFA係好唔同
睇AC...
明顯睇過好多晚教堂
所以第二話佢哋都咁講
我一向都咁諗...佢哋充其量鄰居...
或咁樣或者令佢哋長大後更有火花
友情打到第8關死左
Zack成日死
大哥太廢
單親家庭, 住house, 唔係公屋仔
tifa識波動拳🤣
關於最終戰
有冇人明點解白卡一時可以同zack 合作,一時又可以同死咗嘅aerith 合作,究竟啲時間線係點
上集我有個女仔朋友都玩
佢話點解TIFA對波唔識震...
我話札得太緊啫...
如果今集佢又問返我~點解而家又識...
都唔知點答好...
純粹估
因為AERITH已經死咗~佢同無印版嘅AERITH意識融合~或者共通咗~令到唔同世界線嘅人有機會相遇~

又或者
因為雲仔入咗度門搵AERITH~那個世界係世界盡頭~同上集一樣~死咗嘅人嘅意識可能會出現喺那度~所以AERITH會出現~至於ZACK~可能係被AERITH拉咗入去~反正佢本來唔應該再存在~
打剩 白卡仔 同2位大佬 果2關
Sefirosu 勁撚到,初見都打到7關
札克斯唔識用
zack要識快速蓄氣
正方 -> 三角 -> 正方正方(會斬三刀) -> 三角 -> 正方正方正方 -> 三角
或者擋完/出完技撳三角

輸出嘅話三招技都勁
第三招high braver 出晒嘅話最高傷 但係要撳qte同埋會扣蓄力level
頭兩招就唔扣
可以睇吓呢條片學吓timing
https://youtu.be/HmBqlXealhY

唔掂嘅話就用返cloud 物理/魔法都得
zack負責上buff同回血

差2關希望聽打埋 繼續衝白金
清啲拼音好勁
白卡雲單人第三關隻野點打,藍bar 要三技破,打兩招之後彈刀,要留ATB 增幅?
同一件衫着耐左 鬆左
我開12章easy打埋tifa本技能書
去開第三章hard
點解冇咗最後一本技能書的點數
然後我試下12章easy直入返第3章hard
第一二章又冇咗剔
但我已經打晒12章
係bug定乜鬼
用disorder
同埋係空中唔會彈刀
Rufus打到天荒天老都未打完
回合制咁一避一打
但仲要等入heat先真係打到傷害
Disorder ? 點轉空中
即係無序猛擊

連點上空中打都唔識?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞