[PS5]FINAL FANTASY VII REBIRTH討論區 (10) 幾時有得斬鳩查德利條粉腸

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
其實我最想知係點處理aerith條屍 唔水葬咁依家就咁放左係地下?定變左光入lifestream?
貓點解唔得推幸運就可以
蒂法,你坐啊
設定上白卡靚仔啲
體力勁啲
(好多)
如果想拎白金
仙人掌 任務模式使唔使打
aerith 個2關真係痴線
要打埋

上youtube睇人點打再照抄 練多幾次就過到
召喚濕婆出嚟冰佢一萬年啦

睇一次youtube
之後明左個概念就好簡單

我都卡咗兩晚
心得係要善用開魔法陣個無敵時間
多怪要常駐時間之力
聖潔之力盡量等一堆怪集埋嚟先放
大怪盡量等佢落地先放atb技
執石執堆加atb快嘅
裝備陸行鳥斗篷或者「加速」靴都有少少幫助
武器有一把有個技能係加atb嘅
學咗最後一招transcendence 會易啲
同埋要知邊啲要近戰打
有d劇情問題想問下

1. Barrett故鄉科雷爾魔晄爐當年做乜會爆炸?

2. Sephiroth五年前燒左尼福爾海姆之後去左邊?
五年後突然識周圍飛黎飛去又識閃現消失既Sephiroth係真人黎?

3. 義族同Jenova一樣係外星人?
義族當初做乜要黎地球?
義族當初點解要攻擊地球原居民?
係義族創造黑魔晶石?
2 嘅話CCFF7有答案
3D鬥士最後2關既對應cap圖
未過既可以睇下

暫時古代種同義族講法有矛盾
等下集再講解
玩玩下去到揸船返太陽海岸
然後又全部地區加支線任同打牌&小遊戲
我就來癲喇我就來癲喇
水葬一定有
ending 一班人坐喺度嗰到掛
水葬太iconic一定唔會改
有無人可以分享下玩原作痛失 areith 係咩感受?
果陣癲到流傳用disc 2 開game再換disc 1. 會見到水葬opening
再繼續玩唔save areith 就唔洗死
有人照跟. hang 機. 中大伏
笑到我仆街
屌你隻soundtrack 居然冇cloud 家鄉嗰首bgm!?
有冇搞鳩錯呀,全game 最出色嗰首居然冇,dklm
aerith 跌粒石出黎,跌落地反彈每下都match個音樂個節奏,催淚好多

睇你當時用咩角色,會輪流同Cloud 講啲野
其他人唔算太特別,係Tifa Yuffie 爆喊
打jenova 就好似rebirth 咁,會有個好好聽嘅交響樂Aerith theme
記憶中打完就係水葬,cloud 擺aerith 入水沉落去
咁兩兄弟合戰白頭佬都有2把破壞劍
明顯因為來自唔同世界
但唔同世界嘅艾莉絲唔知可唔可以共存
如果唔得
佢一個人點應付2把破壞劍
我覺得你有少少混淆咗
佢重寫新故事同補充原作係2個動作
佢打持續傷害
單招爆發好似唔夠勁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞