[PS5]FINAL FANTASY VII REBIRTH討論區 (10) 幾時有得斬鳩查德利條粉腸

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
唔難喎
有遠攻嘅雲仔
當年雲仔重係比重力束縛住
間屋第一次最難
之後易
食咗之後無慘
課長任個人心得

打怪競技場 - 用easy去科雷爾打2次提燈王,3隻人都戴"怨恨圍巾"防即死,帶yuffie去係咁旋風搞掂
非課長任最後果幾關用"雪白披肩"防蛙化

陸行鳥 - 用第一隻陸行鳥+全set東方不敗可以屌打到佢尾燈都見唔到
非課長任d關後期主要都係用shortcut屈佢地機,容錯都好高

電單車 - 隻game本身唔限時,殺幾多怪同食藍幣賺分先係重點
佢最低速係60,食藍幣可以自動補血同賺分,黃幣只係比你爆速唔洗食
爆速基本上完全用唔著
保持幾乎全程keep60,盡量食哂d藍幣
一加速就好易發癲,記住要主動狂按減速減番落60
有兵時你keep住高速反而會追唔到佢,你減速佢又會減速
所以有兵出係你前面時先減到60速,當佢都減速後
輕輕半按加速加少少速就好易殺,殺完即刻減速降番落60
多怪就加速上前出大招秒佢地,用完大招即刻狂按減速降番落60

打飛機 - 記位盡量小怪全清有連殺加分
閃避同大砲share同一條bar,我只會用大砲唔用閃避,大砲唔洗太慳,多血少少既飛機仔都可以用大砲殺,避免比佢扣你太多血
避好石頭同小心石頭擋住浪費左粒大砲
真正要認真避主要都係射紅色死光果度,但唔難避,死光階段避光生存優先
補血道具該用就用唔洗太慳

3D鬥士用暫停大法
卡牌應該隨便玩都贏
鬥自殺
我渣
提燈唔用防即死都得
Magify + 石化,白雲+Aerith兩個加彈放完就秒
但問題佢根本唔知自己short ,佢自己都有死老母痛苦經歷,呢樣佢記得嘅
淨係過到卡game, 電單車,陸行鳥
3d 拳手,飛機難過elden ring
古代種拒絕佢體內嘅細胞掛
*
JENOVA細胞
3D鬥士個暫停大法唔可以按太快
大約係佢準備出招再等0.5秒
主要係佢做左拉弓動作果下先易睇
我自己就記佢拳頭擺放既高度對應左右既上中下
3d 拳手有pause大法已經易玩好多

飛機盡量用多啲三角形,但要瞄得準
唔好意思,咩叫全set東方不敗,我好似未拎晒頭中腳裝
講到明就唔好啦
但古代種知佢白卡
決定唔劇透佢住
飛機玩到兩隻艦係咁fing條尾完全瞄唔到
Cissnei 真係好正
希望下集佢有得見返Zack
陸行鳥比賽最後果幾關贏左會送東方不敗三件套比你
阿力姑
多謝提點, 玩左陸行鳥比賽個任務, 約會即刻由隻狗變番 Tifa
Hard 真係好難打,已經升到70都搞唔掂金碟戰鬥廣場堆挑戰
科雷爾的分析Lv.2
最後果關要打 2隻死亡爪+基德G
要點打?
留啲飛彈等條尾入鏡就射幾粒炸佢
最後先打個頭
對比堆VR算易
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞