有左小朋友後既夫妻關係?

602 回覆
283 Like 21 Dislike
唔係,所以要捉埋佢一齊傾,
無人天生識做父母夫妻關係既
荷爾蒙係一個控制唔到既事實,
十個月bb起阿媽個身體連成一連既感覺親近,
唔係男人感受得到,所以有時唔係特登唔理個老公
有時都想入下吼既
Everybody need me time and relax , left the kids to family and take a trip with her
一年得一次,唉,不要再講了
所以我咪覺得都係要同老婆溝通 令佢唔好有依個價值觀 樓上仲叫人珍惜同小朋友既童年

我只係覺得一個小朋友童年開唔開心 唔係真係咁緊要 人係適應力能力強嘅動物
非洲小朋友日日冇嘢食都係咁生存啦

而且我又冇話俾佢極端唔開心嘅童年
只係唔使下下都要俾到佢最好
好煩架
又要睇佢心情又要細細聲唔可以大做作有時去到一半呀B又醒又要停
如果父母感情好對小朋友成長好大幫助, 就算避開小朋友嘈佢都會感覺到

有左小朋友同二人世界好唔同, 二人世界可以容易遷就對方
但有左小朋友就變左經營家庭, 加上雙方都覺得係為左小朋友好,
自己有付出所以理據大左 人亦變得執著
所以真係要學識溝通, 因為好多時唔係一方岩一方錯, 可能雙方都岩
只係大家都想大家俾人氹下
咁生仔係個女人想生定男人想生先
依個好緊要

大部分情況都係女人想生 男人唔想生
咁你生完仔肥 又要入我數
間唔中做下愛,可以增進夫妻感情
火花係爆哂火花
一個月揾一晚去時鐘執一劑
果晚放低俾工人湊
我諗樓主無啦啦讚佢老婆靚 身材好
佢老婆第一個反應,應該係「你都痴撚線」
呢個真
我都覺得BB會感受到唔同既氣場/你既心情
有時我老婆好嘈咁哄佢訓 哄成個鐘都係爆喊
有時我攬住BB一放躺平咁訓 佢好快就訓著左
日日講 日日讚 講到大家都知係搞笑咁
有時做做下呢啲on9野都可以緩解下
仲FF女人會倚賴cls
比人當ATM加出氣筒

依家除左天氣問題外
多數weekend 都會帶小朋友出去玩
或者有時staycation,去下小旅行

煩就一定係煩架啦,始終有好多野要拎出去
但成件事係開心既,見到小朋友玩得開心,自己都開心埋一份

同樣同老婆感情反而昇華左
因為有時好多野唔得閒詳細傾,但開始大家都知道自動波要點做,默契好左
當時要經歷過一啲碰釘時期啦
以前我地會互相笑對方,但大家都會好開心攬下笑下

依家可以話唔太夠膽笑佢,因為佢真係有時覺得我話佢
一年5次已經算多
哇屌講到逼你負責任咁撚樣
好多女人都唔想扑野架
個男人想咪又係扑扑撚完講啲咁既野-.-
其實點解要咁
就算有左父母呢個身份都唔應該無左自己架喎
到時啲仔女大左唔再需要父母
咁自己既存在價值係乜
棍棍糖 iPad 零食放題
YouTube一定要download定啲片
可以拎埋畫簿畫筆
最好搭有飛機餐嘅飛機
唔建議hka expres個堆
同埋搭早機 8點機個啲可以斷電
同3歲仔去過4,5次都有呢堆嘢幾安靜下
佢個point 係老婆生完走樣所以偷食喎
我深知依樣野 我老婆地位我放第一,但我知老婆佢一定放個小朋友第一。可能其中一個溝通問題係點解我唔放個小朋友第一掛….
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞