有左小朋友後既夫妻關係?

602 回覆
283 Like 21 Dislike
睇黎大家開始主觀性左

1)唔係因為搞野問題

2)我有幫手湊仔

我明白夜晚要睇住小朋友,所以都無諗過overnight

平時溝通上要慢慢拎返個感覺
唔想扑野 完全無問題
你咪唔好拍拖 唔好結婚 一世單身洛

你想有人養你(權利)就有義務嫁啦
樓主明明有幫手湊仔都被人屌 好慘
佢中意用小朋友做理由 咁你未同佢講我地兩個感情好對小朋友更加好 我想你出來都係想你放鬆下
你都知道花時間係小朋友身上佢會越痴你 咁我地都要花時間係對方身上感情先會好 小朋友知道爸爸媽媽感情咁好佢係咪開心啲
總之盡量用個小朋友來過橋
所以話溝通依樣野幾咁難做到
其實係 但女人係感性動物
所以好多仔女大個左 有自己生活
個老母其實都接受唔到 最後變左苛刻奶奶
生完會肥同你生完一直肥係兩件事喎
點解你唔承認下係你食野求撚其又唔做運動呢?
仲想overnight
你係應該知道生左仔夜晚就唔屬於你 特別你老婆咁著緊個小朋友 你要有呢個覺悟
二人世界唔一定係夜晚 點解你同你老婆一樣覺得同樣幾個鐘夜晚就特別啲?
我見好多人開始屈9你不負責任 所以話男人係香港真係好難生存
我都係咁
開頭點樣溝通都好
差唔多去到離婚都好
老婆都係傾向小朋友
我做醜人教仔
又話好教仔
個仔唔乖
又冇心機

扑野?唔洗講啦
打飛機啦

依家我日日都唔係咁開心
地位低
我係女人,成日都想me time
點會唔得 你睇steven同雯雯就知啦
冷靜啲先
所以我講左無諗過over night ,同埋我地夜晚都唔會兩

個人走左去食飯
關係係要雙方經營先有用
你下下講大愛 無私奉獻
其實依段關係已經好唔健康
人人都有情緒 壓力 單向付出可以維持幾耐?
一味得男人付出 同做兵有咩分別

如果係女人想生 男人唔想生
決定要生 已經就左你 仲要剝削我權利

你做左媽媽 有媽媽責任 但都同樣有老婆責任 唔洗負?
咁係咪生完仔 自己做人地個女負責都唔洗負 唔洗供養父母?
其實好多人都睇頭幾個回覆就表達..我都明既
我好明白你個感受 在職母親 但又唔想放手咩都要自己做 但總係覺得身體人幫佢唔到 要你係身邊話頭醒尾佢未出聲就可以幫佢手
唯一辦法就係盡量表現你係幫緊佢 知佢好辛苦乜乜物物 用小朋友令佢同你溝通多啲 總之你兩個任何感情事都係為左小朋友好
攞定奶咀

唔好去D要搭好耐機程嘅地方
屌我男人點撚樣認呀
我小朋友都兩歲 老婆本身瘦底骨架細
生完冇肥太多 之後有輕翻d但都去唔翻以前咁
佢身邊有d本身唔算特別瘦嘅朋友
生完真係努力過都唔係減到好多

我係想同你講 女人生仔好撚辛苦
我地係要安撫同體諒女人嘅情緒
但始終由陀仔到生 然後畀荷爾蒙影響嘅
都係女人
希望你條仆街可以反省下
都希望你老婆快撚d俾帽你戴
唔想做兵真係唔好生仔 你睇下Steven 同雯雯? 仲要生咁多
女人對自己老公態度一定係最西
對上司 對同事 甚至對下屬態度一定會更好
啲人話多溝通並了解雙方?但其中一方開始覺得「溝通唔到」咁到底點樣解決?

搵個好社工?

火花有機會keep到,嗌交既火花?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞