有左小朋友後既夫妻關係?

602 回覆
283 Like 21 Dislike
依個真係認錯左人 sor
事實係大把男人想「傳宗接代」多過女人想生
老婆生仔嘅風險都唔關老公事,要幾涼薄先講得出口?
咁男人嘅性需要,又關女人咩事先?
畢竟唔小心搞大咗,所有風險都唔關男人事
2024年仲「傳宗接代」?
我身邊個個都係女人想生 男人唔想

老公有無賺錢養你先 咁你做人老婆有無責任滿足佢性需要?

「唔小心搞大左」 2024年 你唔識避孕?
點解你淨係識得用錢同性去衡量一段關係?
真係好撚嘔心
生左B之後好勊,同埋阿B同房,半路醒左望住我地好古怪,搞少左好多
講到變間房出嚟好易
中二病發
大師 請教下你用咩黎衡量
冇離婚果個晚晚飲酒 飲到死撚埋
人生另一階段
你嘅愛人變為親人
即係你冇得話呢刻先走人
無論佢係點
所以唔好咁早結婚
一個人有90歲命
等到大概50先結就差唔多
其實女人都可以50先生嘅
你條柒頭迴避夠我個問題未

佢乜都做齊想扑下野,有咩不負責任?

咁你咪答下囉,依家你覆緊個個留言,有幾不負責任啊。
淨係用錢同性去衡量一段關係
嗰d係叫雞
同另一半係有感情㗎on lun 79
唔撚會再覆 弱智仔快d死
柳爺end
柒左仲係到死兜
紅色大字唔會顯得你有point d架
你咪自己去睇返佢問我d咩先囉
要答都係曬上面啦
問又問得柒過人

同埋由頭到尾都係講緊媽媽同老婆呢個角色問題
係你條傻鳩跳出嚟屈人話扑野先
屌你老母開個靚頭打稻草人之後係度扮乜撚野?
覆啦 屌你
兜你老母咩
段段關係都有感情嫁啦
有感情都仲要其實元素配合嫁
有情飲水飽咩
其實有時唔係想扑野
只係想攬住老婆訓一陣
都已經變得好奢侈嘅願望咁
望返以前熱戀果陣真係好sad
頭一年都好忙好忙好忙
半工讀+雙職+冇工人 辛苦到嘔
加上育兒會有衝突 不停鬧交鬧到大家都唔想返屋企
但慢慢就覺得實在太傷感情 磨合到鬧交都好 一定會有一方道歉先 一道歉另一方就唔會再嬲落去

頭一年只限雙方生日 結婚週年 會拜托長老幫手照顧小朋友 兩公婆一齊食個飯 二人世界下

一年後多左工人幫手 小朋友開始返學 同埋大個左 唔需要24小時狂照顧 都多左兩公婆相處既時間
有時可能星期六擺一擺低小朋友 兩公婆去買下餸食個tea 都係二人世界時間

而家平日我會同小朋友一齊早訓 星期五六日盡量係小朋友訓左之後出返廳同另一半睇下戲 飲下酒 有mood就扑下野咁
我自己覺得我地關係唔錯另一半好忙 但我叫到佢都會陪左我地先 我又會尊重佢中意自己me time 所以放假我會自己帶小朋友出去玩 比啲空間佢靜下

兩公婆都係要不停包容 不停進步 同埋不停遷就
我愛我老公
公道啲
講下你湊仔做乜 你老婆又做乜
可能唔同睇法呢
湊仔咁多野搞實有分擔既
係咪得我咁 結婚十年 2個小朋友小學雞
差不多晚晚仆野
一個月至少一次2人世界食下好西
仲會日日講我愛你同kiss 夜晚拖手瞓
盡量唔好用爸爸/媽媽稱呼對方

盡量抽啲時間俾自己二人世界,細路番學/俾人湊嗰時

適量地為對方製造me time

扑多啲嘢(非交功課式)
傻閪屌你老母😊
以前啲女人湊三件煮埋飯都係咁做,而家湊一個仲請埋工人,就算個男人唔湊仔負責搵錢,工作量根本已經好公平,有問題嘅係樓主兩公婆對對方嘅態度
仔女見到老豆老母扑野真係童年陰影
搞到我要讀書時扑同學努力擺脫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞