有左小朋友後既夫妻關係?

602 回覆
283 Like 21 Dislike
做乜9,刷存在感優越感?
包括兩卡鑽戒?
我覺得呢啲女人好令人窒息,同呢啲媽媽傾偈真係半句都嫌多,簡直道不同不相為謀
Diu 又唔係日日都出街唔陪仔,一星期一日happy Friday,一年一兩次兩公婆去旅行,有幾陪唔到啊?有幾miss咗所謂珍貴時光啊?可唔可以唔好咁直升機咁誇張
最慘係生之前個老公唔會知佢老婆將會變成咁
男同女唔會溝通唔到架
再溝通唔到可以試下body language
一言不合就⋯啪啪啪
Bb出世果陣又係好痴媽咪
有日行街我問老婆
你唔想我地多d二人世界咩
佢話仲有幾十年大把時間啦
家陣小朋友返學,真係多返好多2人相處時間
關咩事, 咪帶埋小朋友去
有心去點都無問題
其實你最後個句既問題
就算唔生時間過得耐都可以發生
講到底睇到大家想點樣維持,想要咩既關系
有時如果雙方都接受到變成咁可能問題唔大
最怕係其中一方唔接受
人哋講二人世界啊
咁要靠四大長老幫手睇一個夜晚
我都唔知點樣維繫,其實都無特別維繫過
正常做自己嘢,見老公正常食瞓痾正常運作緊就算
都係等小朋友瞓咗大家睇下Netflix 傾下計
性就一星期有兩次都夠啦(我覺得)
最難頂係小朋友病,大家都無覺好瞓
女人生咗小朋友好多真係會變咗小朋友為先㗎,仲要係講緊咁細個嘅小朋友,你不如自己調節下接受啦
其實平時我減壓就係1)打機2)打牌3)揸電單車

依家其實依3樣 除左打牌叫一個月一次至兩次之外 其他都無做到

調節依方面一直都有做,依個post就係有一下調節唔到走上黎開
性一星期有兩次咁好 我都想
lm
咁你要灌輸下啲概念畀佢先打下底

我估你老婆應該係肯溝通嗰類掛
都肯溝通既,但真係傾認真話題果陣因為有唔同諗法仲會傾到嬲嬲地,再傾落去就會嘈交。
你呢d 好大機會離婚架啦,你部署下離婚好過啦
撫養權、贍養費嗰d係點搞,學定先

你老婆根本就唔係要你溝通,
甚至乎佢根本都冇當你存在過係頭家到

你唔想離婚的話,唯一可以做咪死忍,
做牛做馬、老婆講咩你都話yes、老婆發咩癲你都認錯

女人一熄左個戀愛mode無得搞架啦
都明白嘅,有咗小朋友會唔同好多
只係希望你睇開啲,個人會開心啲
多謝你
個仔出世幾日
我連旗都冇扯過
係咪人生已完?
晒鳩氣 。生得小朋友都起碼一齊幾年 。有咩未了解夠 。係唔夾就唔夾 。無得强求
兩個人都成熟咗
唔會咁易發脾氣/嗌交
物質上變得無乜需求

生活重心去哂阿囡度

生活係平淡咗
但比較容易得到幸福感

一家人齊齊整整,健健康康
一齊睇吓圖書,畫吓畫,去沙灘玩吓就好滿足
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞