有左小朋友後既夫妻關係?

602 回覆
283 Like 21 Dislike
小癲
男人做到隻狗咁
女人覺得悶就出去搵仔
出咗軌離婚仲有錢收
女人結咗婚心態又唔洗變,想出去玩就出去玩
玩完又冇後果,思想完全唔需要成熟都生存到
女人或成最大贏
第一次都擔心㗎,不過起飛嗰吓個仔冇事,佢瞓到冇知覺。
到降落嗰吓,佢未降落已經醒咗扭緊計扭到落機,但係降落嗰時又冇喊得特別勁。
個仔應該識應對氣壓改變。
好後悔
清無睇過大丈夫?
首先假設你真係女人
生完老公當你第一位係無撚用
因為係你當老公係地底泥
幾歲
你做support係咪大大力錫人春袋?
畀人錫居多
心情好差果陣,真係好辛苦 要調節真係好難
bro
要接受現實就係, 永遠唔會返轉頭
我發覺好多我地呢D CASE, 都係男人留戀係以前
好多時候都係我地仲以為世界同以前一樣
我地兩公婆無變過

可惜女人唔係咁諗
女人生完之後, 感覺好似完成任務, 會MOVE ON
佢可能會照顧仔女, 但唔會再照顧老公感受
佢會開始100% 照顧自己感受

而我地做老公, 就會日日墜入等待被愛嘅地獄
我地未結婚生仔之前, 愛情呼之則來, 揮之則去, 從來唔缺乏
但忽然間, 我地好似工具人咁

唔知我同你有冇少少相似, 至少我係咁諗
LETS SHARE
好老實有你講男人果種感覺
請工人湊
返工返得唔開心又屌柒你
每隔一段時間,你點都要放低佢幾日架啦
你兩公婆都要拍拖

要教識個細路,佢自己都有責任要負,
老豆老母都要拍拖,爺爺嫲嫲年紀大要幫手睇住爺爺嫲嫲,唔好派膠。
通常呢d case,個問題根源得一個,
就係個女人淨係知道要做人阿媽,唔再想做你老婆。

好小小的就變怪獸家長,做一個唯我獨尊的慈禧。

自理能力差的就連老母都做唔掂,跟住日日屌鳩個老公。
個老公番工就屌佢唔請工人,請工人就屌老公唔幫手,
到老公幫手又要屌唔啱心水,問佢要點做就話老公無做功課。

說穿了就係玩撚大左係到發脾四,
但個老公幫佢執屎又會覺得自己無用有hard feeling

無解架啦,你自己睇錯人認命啦
無計。老人家責任心太重,湊親佢過夜,都會失眠
金叵籮,咁真係無計

帶埋兩老旅行點睇
講吓道理都OK嘅,上次我同仔講淨係同爸爸兩個去旅行佢,佢即刻喊話唔想,我話呢次旅行係慶祝媽咪生日,佢即刻好生性話咁你去啦我都想你開心
5 個字: 吃力不討好
有撚人要咩d二手爛貨
一個正常男人已經唔會揀
幫第個男人生過既女人
仲要d女人個腦得d仔女
生完lin又黑西又鬆
仲會比荷爾蒙影響
離過婚都仲好 生過既真係成世玩撚完
就算分開左都係前夫既生仔工具
Exact7ly 點tune番個心情好
真係咪生 一世後悔
部分同意
有左小朋友係難左離婚,但原因係唔想個小朋友係單親家庭長大,同會唔會更愛另一半無咩關係喎
睇到樓主同老婆價值觀唔同
但我覺得佢老婆真係太着重個小朋友
爸爸媽媽去拍半日拖,其實對個小朋友無咩影響
唔好講到放低幾個鐘,個小朋友就會好唔開心咁先
而家個老公想扑野
咁作為個老婆,你覺得應唔應該用
對住屋企人不嬲無得咁計 而去扑?

而家個老公有盡佢責任賺錢養家喎
反而個老婆無盡責任令老公開心
唔係話一定要扑野,但都要有方法滿足老公既性需求
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞