有左小朋友後既夫妻關係?

602 回覆
283 Like 21 Dislike
不嬲連登上面仇男既仲多過仇女
好好笑 呢層啲氹仔祕笈一定會有ipad 突然驚覺時代唔同咗 諗起自己細個兩三歲搭十幾個鐘頭機 空姐派顏色筆 紙俾小朋友 畫下嘢就過咗 冇喊過
唔知點解依幾年係連登一講湊仔就話一定要個女人做全職媽媽 然後仲要請工人 仲話有工人都湊唔掂 做全職(?)媽媽好辛苦
但係現實入面有好多都係雙工家庭 有D什至係單親家庭 佢地D仔女都上到大學 但係連登仔眼中依D人好似唔存在 就好似人人都話自己fg 50k咁
依加既輿論風向係就算女人突然發癲斬傷奶奶 再掉哂D仔女落街 連登仔都會話係男人錯就好似前幾日大陸個po咁

可能係因為女人"同理心"比較強 代入左個老婆既身份去發洩情緒 不過佢地又唔同情小朋友同奶奶 明明奶奶都係女人 更加唔會同情男人

但係連登有冇咁多女人呢?

都可能係輿論上男人好恰D所以就鬧左男人先
其實個老婆係依段關係入面係負責做D乜
仲溝通?扑野啦晚晚訓覺都對住仲講唔夠咩
會唔會係你成條死魚咁呀…
咁把尺應該係點
可以好似香港咁平請工人既國家唔多 但係其他國家既小朋友都會長大成人
點解香港女人湊仔特別辛苦同埋請埋工人都搞唔掂?
有冇其他國家係咁?
定香港既競爭真係全世界最大?最慘就係香港人?
就算講完都會有人話湊仔既辛苦程度冇得量化 總之就係最辛苦 辛苦過去地盤擔泥
生前都要support架喎
咁你先剛開始,到十幾廿年後又未離婚出軌先上連登問啦柒頭,前設係連登到時仲係度
你都戇撚鳩
而家唔係一個月無性生活
係無限期無性生活
兩個人一齊係要講compatibility
一個想要性一個唔想咪即係唔夾
唔肯改嘅勉強一齊咪盞辛苦
離婚唔一定要做錯事
唔夾都可以離嘅
肥就唔可以做愛?
痴撚線
每個星期放低個仔女一日去拍拖
肥到肥媽咁,個老公起到機,老婆高潮到咪照做愛囉
湊仔攰+年紀大,扑一次攰到仆街
打飛機算
如果唔想同對方做,其實某程度係咪唔愛對方?
攰就唔攰,但真係好煩
隻B又煩,個女人又煩
好難搞
仔都生埋你仲想要咩火花
扑得多咩都厭
呢啲野冇分對與錯,只有適合與否
你就真係戇撚鳩啦
做左人老豆都唔撚明呢個道理
你都係咪撚溪細路啦
到頭來都係害撚左佢架咋柒頭皮

其實覺得生小朋友,真係要其中一方唔返工先做到
起碼湊到小學畢業
如果唔係d時間根本唔會夠用
兒登仔 出去試下咁樣同啲女幫嘢 調頭走啦
估你現實都幾唔醒目
係咩場合適合講咩,唔適合講咩
當然講打機d女緊係唔明啦
但呢到係連登吖
醒目嘅人當然知呢d說話唔適合大部分港女
洗唔洗輪到你呢個人生導師教
話題終結者
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞