有左小朋友後既夫妻關係?

602 回覆
283 Like 21 Dislike
d女人生完仔肥到隻豬咁 叫佢減下肥佢又發哂脾氣
可以點做
都有圍住個小朋友有溝通,但兩個人之間就唔知點解有啲唔順意,就會嘈兩句(唔係鬧大交果隻)
古人幾百年經驗
扑野解千仇
床頭...床尾....
只係唔夠多者.,.
幾好
仲未有人笑鳩你點解結婚生仔
有時湊仔無時間抖 仲要花時間做運動減肥
睇下可唔可以有d時間幫佢湊下 等佢有時間抖下同埋做運動
湊小朋友都攰到仆街啦,重點有火花,一係你就努力啲搵多啲錢,請個工人返嚟湊小朋友。
按F進入坦克
結得婚生得小朋友就預左架啦,到底有咩特別要講?
唔鐘意就快d離婚啦
我有提出過返多份工但佢唔比,另外已請工人

依家經濟上湊小朋友都係無問題,係存在緊相處問題(我覺得)
自己陪小朋友同外包比工人係兩回事黎
外包比工人所有野一定舒服d
但係自己有份湊同小朋友相處個時間係以後都唔會再有
睇你自己肯唔肯犧牲啦
「只要用心經營 就有永久愛情」

要盡全力、盡全力、盡全力support太太 (重要的講3次)
要維繫好感情,首先要support到太太湊小朋友的需要
其次你們之間會因為湊小朋友多了衝突
記得盡量平心靜氣講道理, 唔好發脾氣
盡能力約老婆拍拖,多點2人世界
財政壓力會越來越大,要努力搵錢支持家庭
有壓力唔好搵家人發洩,搵朋友或者自己處理好先
你越愛你老婆,老婆自然會對小朋友越好,又會對你越好
咁你婚姻就可以維持啦!
真心,一定要keep 住扑野
我同我老婆一齊15年啦 講真 咩愛情都昇華晒做感情,我係一個知識份子 所以我覺得 我有義務去滾,因為每次滾完返屋企 先至會有罪惡感 先會對老婆好啲,如果唔去滾 我同我老婆段感情唔會維繫到咁耐。
結婚生仔咁撚戇鳩都有
都cls冇得扑野就要同人離婚
咁大個人自己調節啦
仲細啊?
睇下tvb套婚後事
你就明白老婆心境,生完仔就仔大過天
老公永遠排第2, 你心態都要調整,兩公婆所有野都係為個仔女
最近分埋房訓 唉
肥過閪
見到啲後生女點頂
做好媽媽本份 就唔洗做老婆本份?
根本生左仔就當老公係外人
NTF

換妻
係當老公係工人
好多女仔生左仔 心裡只有小朋友
個老公只係一個負責搵錢返黎既室友
有差過,但大家都有溝通同行多幾步,依家好好

利:結婚三年同有小朋友
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞