有左小朋友後既夫妻關係?

602 回覆
283 Like 21 Dislike
你付出米青
幾大先?永遠冇期限,我個女歲半就開始每年起碼一次兩公婆旅行,越細反而越易,佢都唔知咩事。
男仔焦慮就無問題?
應該佢陪小朋友佢放係第一,佢無擔心成長問題

我覺係係心態阻礙溝通多啲啲,但又唔係全部。

小朋友既話 我地依家其實只係擔心個小朋友健唔健康,其他野無諗住

溝通問題係大家會為左好少事會嘈(唔係鬧大交)同變得唔識得講笑,久而久之少左同對方講野
Hell mode…
師兄試下玩郵輪,一家大細好啱
咁你答人

佢乜都做齊想扑下野 有咩問題

一講扑野就起哂鋼
要俾小朋友知道父母唔會24小時都係佢身邊
咩佢姐 一路都覆緊你
佢冇社交就死得好快,我老婆一星期都一兩次社交飯仲多過我
佢唔識metime 你要教識佢,要慢慢搵返自己,切記唔好屌。
一路開始返學咪就係學緊離開父母囉
你識唔識架
一路都唔係覆緊樓主
係覆緊留言果d巴打
唔知你跳出黎做乜柒
wow樓主唔係講扑野啊你柒左啦係咪咁
睇你個post無講你老婆有咩付出
一句「女人生仔好撚辛苦」 就大撚哂咁
你講到唔係互相包容 只係單方面老公包容老婆
從來無講過生完肥就嫌棄
但女仔得確要保持自己體形 唔係生左仔就大撚哂

你依D老婆奴 女人一生左仔 就捧撚到上左天
真係男人之恥 慢慢做奴隸

夫妻扑野都可以講雞蟲 咁你慢慢做聖人 神交
係佢個肚度岀黎呢個講法真係好撚多餘
呢個講法個個阿媽都啱架啦,但唔係個個阿媽都係咁癲
有啲老母可以生岀黎就即刻唔要個bb Tim
叫佢唔好咁樣合理化自己啲神經質啦
扑野冇問題
但係唔好講到個老婆存在唯一目的係幫你出火咁囉
都有諗過
好多真心膠
係做人老婆義務既一種

但一講扑野 你就話人雞蟲都顛

夫妻都唔扑野 柏拉圖都唔夠你玩
嗰幾個都係仇女撚,一早block咗
開口埋口淨識講女人肥/冇波/唔肯同佢做乜乜柒柒
女人生仔要承受幾多風險、犧牲幾多嘢就隻字不提
對西眼淨係見到老婆肥咗幾多公斤
而自己地中海大肚腩雞仔腳就永遠唔會反省
我幾時有話人雞蟲
你係咪認撚錯人啊
嗰日屋企食飯我喺度講
「唔係㗎,我而家有兩個仔女,
但我老公都係擺第一位㗎 最愛嘅係老公

跟住我奶奶鬧鳩我黐撚線
我有講過你識下朋友出去食下飯或者搵下其他野做,但佢都係無聽
冇錯 所以單親老母二手貨冇人要就係咁解
如果女仔自己想生仔 男人唔想生既
你講咩幾多風險 幾多犧牲 關個男人咩事先

Btw男仔睇女人多數睇外表 女人睇男人多數睇錢
如果個男仔係窮既 大大力屌柒佢 我好支持
唔好話有冇小朋友
一齊住耐左就會咁
完全唔想攪
但互相會視對方為最親既人
什至比自己父母更親
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞