有左小朋友後既夫妻關係?

602 回覆
283 Like 21 Dislike
問下王浩信
工人都有糧出, 老公冇人工仲要出去打工拎哂d錢番去, 出面又受氣, 番到去又受氣
小朋友再大小小就可以一齊去玩
好多夫妻生完小朋友,關係都係改善左
因為大家知道有小朋友會好難離婚 // 同埋 決定長長久久先會生小朋友

反而你生完,關係仲差?
中出後即中離
開新account打另一場
過來人,細路過咗4歲,夫婦感情和生活質量會大幅度提高。
Tips: 緊張細路多過你老婆會有幫助。
拎出黎同佢傾下,老婆所有嘢圍住個小朋友,
佢會自己好易諗歪一邊,
而你變咗唔知道佢有咩諗法
歲半的確唔係一個可以放到手嘅時間,
做老公嘅再主動啲參與湊細路仔,
等佢安心脫離放喺你手上少少時間先,
譬如俾錢佢去做吓Facial、按下摩,
你做照顧小朋友嘅人,
再等佢有信心俾多少少轉移工人手上,要時間
佢着緊小朋友係好事,
老公有心想解決關係都係好事,加油

仲要屌鳩你「我湊仔唔攰呀?咁叻你湊囉」
所以都係請姐姐算
我覺得係差左。因為小朋友既出世我地個生活轉變都幾大

生活上既轉變其實我接受左,但兩公婆之間既轉變,唔知點解會變成咁
曾經好多次我都係咁諗
但事實上係「能力越大、責任越大」
我們要明白我們男人有時體力上、搵錢的能力、執行的能力、處理情緒的能力都係比女人強。如果女人比男人強就唔駛男人幫手啦!

所以情緒上、能力上如果你俾對方睇到自己的強大
女人自然就會倚賴你
到時邊個話時呢?
都係果句
小朋友一路大 家長會越來越輕鬆,信我
當然每個階段有唔通既野辛苦,例如初生冇得訓,大d就開始不停病,再大d就煩學業,反叛,等等
但係總括黎講 係越來越輕鬆
加油啦

利申 有兩件
要搵返一日兩公婆出去食餐飯,睇場戲,真心要維繫的
基本上八成時間都係圍繞個B
但係淨返唔兩成我哋兩個都好珍惜
買宵夜 返屋企睇下戲 攬住傾下計咁

不過一定同未生仔差啲㗎啦

利申 一個1歲
其實我都知個小朋友愈大應該都會好啲既

所以我依家既解決方法都係等時間過
而家呢啲係咩價值觀 你老婆都有性慾但對你冇興趣去叫鴨 識返屋企就得?
咁signal Wong 點解仲要偷食
但有時候我真係比佢講既野激親…我明明咩都無做過
後悔生未
分房瞓好正 分完返唔到轉頭
樓上有位巴打我認同
盡力湊小朋友就好 個目標係比老婆休息
自然就會關係好
師兄好撚癲 點解可以咁理直氣壯合理化自己出軌
一個星期前都經歷緊你講嘅嘢,突然有啲事發生咗,改善咗好多
唔知點樣分享出嚟,你想知嘅話試吓問,我答你
點解去旅行要大到仲要一兩年後先得

我地同呀B一歲開始就成日出去staycation/澳門等等
跟住到佢兩三歲就開始搭飛機去旅行,初頭搭短d去台灣,之後佢習慣左就搭長d 去日本

你可以考慮帶埋工人去,過程係會無咁攰,晚上放佢地係酒店一陣,又可以兩公婆出去行下

雖然有d人話咁細個帶佢去旅行佢咩都唔知,但我覺得個目的都係取個平衡,一黎製造親子回憶,二黎兩公婆又開心增進感情,三黎老婆可以放心地去(唔洗扔呀B係屋企自己去玩,佢覺得好似好衰咁)
有無做足支援關心再落場幫手先
如果有就應該好大幫助
男人老狗捱下啦
個小朋友出咗世緊係變左最重要
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞