網絡小說集中討論區<28>

308 回覆
3 Like 1 Dislike
我都好中意初雪
推 玄鑑仙族 ,暫時睇左17章,情感刻劃充足,有邏輯,應該會係仙草級

陸江仙熬夜猝死,殘魂卻附在了ー面滿是裂痕的青灰色銅 鏡上,飄落到了浩瀚無垠的修仙世界。 兇險難測的大黎山,尺河旁小小的村落,一個小家族 到了這核鏡子,於是傳仙道授仙法,開答波瀾壯闊的新時 代。 (家族修仙,不聖母,種田,無系統,羣像文)
D老番網 行數人名都打亂曬
速通修仙睇到好撚爽,殺鳩曬班地產狗謝推!
我前幾個月睇 流過幾次眼淚
想搵一本寫群像劇咁好的書好難
我諗到得修真聊天群 但唔係遊戲類

純網遊書而家都唔興 你只可以睇返十年前個堆爽書
睇緊異獸迷城睇到400幾章都係覺得好小白文咁

後面會唔會好啲
天才俱樂部
咁佢係小白文
只係劇情有鋪排過 配角寫得有血有肉
呢兩點引到人睇
大佬呢本08年架好似
08個陣有呢個idea直頭超前到好似發明蒸氣機咁
佢不如用返蠱真人個背景重寫啦
呢套野係過左咁多年都會記得
勁好睇
佢水起上黎 仲囉嗦過問鏡
推一本糧草,書名「從斬妖除魔開始長生不死」

系統流,主角魂穿異界附身係一個捕快到,有一個系統,殺妖魔可以拎佢地剩餘嘅壽命,壽命可以拎黎推演功法,後期有其他用途

暫時睇咗200幾章,基本上一路上都係不斷斬斬斬。主角係直男,天份一般,靠系統先升戰力升咁快
呢排睇緊玄鑒仙族,認真好睇可以一試
呢本我睇到去左妖國
個套路依然係一拳超人咁斬斬斬就放左係書架積灰
我依家睇都覺得有啲設定幾新鮮
原來啱啱出左吞噬星空2
有無人知吞噬星空有無續集要睇埋接落去
有冇大佬睇咗#202 嗰位推薦嗰套
我宜家睇到208章,寫得越嚟越好。但絕對唔係爽文嚟,會有好多人死,無論大人物、小人物、大家族、細家族、宗門都係為左求生,但無話邊個啱定錯。
呢本書既主角其實係李家,主角(鏡)既戲份好少,甚至比配角少。
睇左一半左右,都唔錯喎。
佢有時玩 d 大陸諧音就睇唔明,不過都唔大影響
想問我之前用紙言, UP 文,

依家正常用咩去UP 文, 想重寫一篇我十年前寫既文
再加上地階極品丹藥九紋金蓮丹,二者疊加,並不是一加一等於二那麽簡單!

而是一乘一!

有人cap咗段咁嘅嘢
雖然看起來結果相同,但實際效用,卻根本不一樣!

本身對#202 本書冇咩期待 因為睇完第一章感覺又係果啲靠金手指上岸嘅主角
見呢個巴打大推 我就堅持多50 章
又唔錯 主角比起所以嘅主角 不如話係李家
寫緊呢個凡人家族崛起嘅同時又唔會寫到所有其他嘅角色係弱智 同埋成個崛起嘅過程會合理同寫實好多 會有人死 會有人懷疑 會有人試探 會有利益嘅糾纏
而唔係純粹寫我用金手指龜住發育 去到去拳頭大過你嘅時候再打贏你成個家族果種崛起

我覺得要俾#202 呢個巴打一個like
多謝你介紹本幾好嘅書出嚟
無錯,even 有主角做金手指,李家都係死傷慘重。金手指本身有限制,同埋主角為左唔曝露有陣時都係選擇袖手旁觀。有陣時真係睇到好嬲,但又會明白鏡既考量
thx 巴打 for giving a try
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞