網絡小說集中討論區<28>

592 回覆
5 Like 1 Dislike
塔羅會海盜算唔算海盜 算唔算無辜 掛左愚者教會名既海盜又算唔算海盜?
本身套野D新角色人設都夠晒雙標 食緊第一部老本 家陣大烏老師仲覺得自己寫得好好 長夜餘火都病發到仆晒街 家陣仲寫柒埋D舊人 唔係鍾意第一部都睇唔落去到最新啦
同埋你話屌唐三 係屌舉報人 你知唔知單野D時間線係點 定係淨係睇完抖陰片 B站片就係證據黎
講到尾就係因為入面既劇情
講到人格破產咁,師兄係咪睇小說睇到short撚左
就係對個作者期望太高 寫過一世之尊 再寫詭秘之主
之後整部宿命之環出黎 寫出黎第二卷比人屌到要落場對線 之後第三卷有D起色 到最新一集又比人屌到縮左
第二章真係 艾青好撚Sad
我都係睇間客先,但睇完完全睇唔落慶餘年,果啲劇情真係當年當旺既yy 小說劇情,宜家睇返完全睇唔落眼
反而間客有創意好多,宜家睇都唔落伍
照你邏輯 所有有感情有私心有立場嘅角色都可以歸類做雙標啦

主角都只係想用嗰個地方嘅海盜湊數做儀式 你仲癲過佢 要人一係就唔殺海盜 一係就殺哂全世界海盜
第二卷已經係全本書最甜,落刀最少嗰卷
當麻不嬲忽忽哋
唔係隻手有外掛死咗十世
我又覺得慶餘年冇咁差,如果係啲無腦升級文,最後主角應該直接升上大宗師啦
不過印象都唔算好好睇,中後段搞咁耐個高潮位傻嘅都估到,本嘢叫中規中舉
不過我都唔知兩本書原來有關聯,btw 睇緊間客
間客真係我睇咁多網文完本整體最完滿作品, 三部曲大道朝天都有關連,但大道朝天都麻麻
宿命尋日出第53章 完全反駁哂上面屌道德標準條友度 笑撚死
冇睇但可唔可以講多少少
寫書姐 綠千愁本本書都屠幾百萬人
唔通現實佢本人係希特拉
唔識點係起點cap圖 大意係講芙蘭卡諗完覺得個瘟疫計劃點都會影響到普通人 所以ban咗計劃 男主就話唔緊要 反正之前提出計劃只係初步構思 唔一定要執行個計劃 真係要實行會有好多細節要諗 而家發現唔work ban咗就算 但係如果連初步構思都要被框架局限 唔諗多啲可能性 咁唔會發展到好計劃

換言之上面條友係人地初步構思嗰陣就已經屌無道德 諗下都唔俾 on99
照你咁講 進擊的巨人 個作者係挑戰緊道德下限嘅人
真係即刻駁嘴
未來溫涼封信 睇到眼濕濕
唔係我講無道德
有冇啲高武類啲小說 睇咗星門嗰3本了
高武紀元 新書 唔錯
未開始睇宿命
今年完唔完到
出晒先睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞